tiistai 8. tammikuuta 2013

Täsmäisku kirjastoon

Olen niin nuuka, etten useinkaan raaski varata kirjoja kirjastosta. Eurollahan kirjan voi saada omaksi vaikka kirppikseltä... Sitä paitsi varaaminen on "liian helppoa" – on hauskempaa etsiä lainakirjansa hyllyistä itse. Harvemmin on muutenkaan niin paniikkia saada mitään kirjaa lainaan.

Syksystä asti tarkastin joka kirjastokäynnillä, olisiko Sarah Winmanin Kani nimeltä jumala paikalla, mutta eipä vain näkynyt. Lopulta kyllästyin ja päätin varata sen. Tänään olin tekemässä varausta, kun huomasinkin kirjan olevan vapaata riistaa lähikirjastossa. No, ei muuta kuin pienelle happihyppelylle ruokatunnilla. Käyn muutenkin joka päivä kotona lounaalla, eikä kirjastoreissu pidentänyt lounastaukoa kuin kymmenellä minuutilla.

Nappasin kirjan uutuushyllystä, lainasin sen ja poistuin kirjastosta, ennen kuin silmälaseista ehti huuru haihtua. Lähdin harppomaan kotiin päin, mutta onneksi älysin tehdä äkkijarrutuksen ennen talvikunnossapitämättömiä portaita. Onpa vaarallista, ajattelin. Mitäs jos vaikka katkaisisin jalkani? Arvatkaa mitä kierot aivoni vastasivat:
Olisi ainakin hyvää luettavaa sairaalassa!

19 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Hmm, pelästyin tehneeni kirjoitusvirheen, mutta ehkä viittaatkin johonkin mystisesti kadonneeseen kommenttiin? :)

   Poista
  2. Sähköpostistahan se kommentti löytyi...

   Katja kirjoitti:
   Hah haa! Ja arvaa, minä luin Winmanin kirjaa sairaslomalla (onneksi sentään kotona). :D

   Ja minä vastaan:
   Kyllä minäkin paljon mieluummin kotona luen! Täytyy nyt yrittää liikkua varovasti, luultavasti pääsen aloittamaan kirjan vasta huomenna. :)

   Poista
 2. Ahkeran lukijan aivot :)
  Toivottavasti pidät kani-kirjasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä... Vähän nauratti kyllä. :)

   Olen 99,99-prosenttisen varma, että pidän!

   Poista
 3. Hah, minäkin suorastaan juoksen ulos kirjastosta, etten vaan tulisi lainanneeksi taas tuota ja tuota... Mutta yhtä kärsivällinen en ole, varaan kirjoja aivan liikaa :)

  Olen muuten poikkeava, toisin kuin blogikollegani, en lämmennyt pupukirjalle. Ei vain napannut ja jätin kesken. Tulipas tehtyä tunnustus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt muistui mieleen, että minähän kerran oikeasti niksautin selkäni, kun astuin ohi kirjaston viimeisestä portaasta. Oli tosin eri kirjasto ja eri portaat, eikä kompurointi johtunut kirjoista vaan puhelimen näpräyksestä. :D

   Tunnustukset ovat aina paikallaan. Täytyy sanoa, että tämän kaiken jälkeen olen tosi tosi pettynyt, jos en tykkääkään kirjasta! Mutta en tosiaan pidä pettymystä kovin mahdollisena, niin moneen suosikkikirjaani Kania on verrattu.

   Poista
 4. Ne portaat ovatkin ihan kaameassa kunnossa, en mielelläni kulje niistä ollenkaan. Hyvä kuitenkin ettet telonut itseäsi ja joutunut sairaalaan, siitäkin huolimatta että sinulla olisi ollut hyvää luettavaa. :)

  Nautinnollisia lukuhetkiä ihanan kanin seurassa! <3 Toivottavasti tykkäät!

  VastaaPoista
 5. Hyvä, ettet päätynyt sairaalaan. On muuten hieno tunne löytää hyllystä jokin kirja, minkä varaamista on suunnitellut. Tulee tunne, että vähän ennemänkin rahaa olisi säästynyt (kuin yksi euro). :D

  VastaaPoista
 6. Ei mulla ole tähän oikeastaan mitään sanottavaa, mutta jos juttu olisi ollut Facebookissa, olisin ehdottomasti tykännyt siitä. :D

  Ei kun sen verran voisin sanoa, että yritän ehtiä lukea tämän kans ennen Globalia-äänestystä, mutta koska Vieraan lapsi on vasta puolivälissä ja haluaisin lukea ennen äänestystä myös Norwegian Woodin, vähän pelkään, etten ehdi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karoliina, totta puhuen ajattelinkin ensin mainita tästä Facebookissa, mutta jutusta tuli liian pitkä!

   Taisitkin tuossa tulla maininneeksi kaikki Globalia-ehdokkaani. :D No ei vaan, katsotaan nyt vielä...

   Poista
 7. Hmm, mä löysin tän joskus syksyllä äänikirjana, kun etin työmatkoja varten kuunneltavaa. Sittemmin äänikirjainnostus hiipui, ja tääkin jäi kesken melkein heti. Pitäisköhän kokeilla uudestaan ihan kirjamuodossa... Kerro sitten, mitä tykkäsit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takuulla kerron! Jäi harmittamaan, kun viime vuonna en kirjoittanut monesta hyvästä kirjasta sanaakaan, joten tänä vuonna päätin yrittää sanoa kaikista edes jotain. Saa nähdä kuinka kauan päätös pitää. :)

   Poista