keskiviikko 20. tammikuuta 2010

The Radio Dept.

Pienenpienen piirin pitkä ja harras odotus päättyy pian, kun The Radio Dept. julkaisee uuden albuminsa Clinging to a Scheme, jonka lupailtiin alun perin ilmestyvän jo lokakuussa 2007. Oma kiinnostukseni on valitettavasti hiipunut hitaasti mutta varmasti, eivätkä kaksi tähän mennessä kuulemaani näytekappalettakaan ole juuri vakuuttaneet. Viimevuotinen David oli väsynyt veto. Uusi näytepala Heaven's on Fire on pirteämpi tapaus, mutta ei sekään varsinaisia riemunkiljahduksia aiheuta.

En tietenkään pahastuisi, jos uusi levy sattuisikin jostain syystä yllättämään iloisesti, mutta toistaiseksi yhtye on osoittanut lievää laskusuhdannetta julkaisu julkaisulta. Ei ehkä ihan klassisin "eka demo oli paras" -tapaus, mutta vähän sinne päin kuitenkin. Bändi oli aika seestynyt jo kakkoslevyllään Pet Grief (2006), vaikka on silläkin monet hyvät hetkensä. Debyyttialbumi Lesser Matters (2003, ei spotifoitavissa) on kuitenkin mielestäni selkeästi vahvempi, ja vielä enemmän pidän myöhemmin samana vuonna ilmestyneestä Pulling Our Weight -ep:stä, jossa on kaikki kohdallaan. Muistan aina sen helteisen viikonlopun toukokuussa 2004, kun kaksi viimeksi mainittua levyä kolahtivat postiluukusta.

Alkuaikoinaan Radio Dept. osasi myös rokata. Kaikkein menevin kappale on ensimmäiseltä 7"-ep:ltä löytyvä Liebling:

(Tuossa ei ole varsinaista videota, vain ep:n kansikuva. [Jos olisin taipuvainen kerskailuun, olisi pakko mainita kyseisen seiskatuumaisen komistavan myös levyhyllyäni, mutta onneksi en ole.])

Toivon olevani väärässä, mutta ainakaan etukäteen en voi olla ajattelematta, että uusi levy on liian vähän liian myöhään.

5 kommenttia:

 1. jepjep, ite vaan odotan the embassyn uutta matskua. hyvä yhtye tääki tietty on :)

  VastaaPoista
 2. Täytyy myöntää, että Embassy on niitä "post-radiodept"-ruotsibändejä, jotka olen sivuuttanut suht kylmästi... Kun miettii, kuinka paljon ruotsalaisia levyjä ostin 90-luvulla ja kuinka paljon 00-luvulla, kehitys ei näytä kovin hyvältä. Aika lailla se on jäänyt Labrador Recordsin varaan.

  VastaaPoista
 3. nojoo, mä ite en pahemmin ruotsalaiseen musaan panostanu paitsi miike snowsta tuli tossa tykättyä. ennen tuli vaikka mitä hyvää sieltä, tuntui joskus et se oli popin toinen kotimaa :P

  VastaaPoista
 4. aika hauskaa, että tuolta tulevalta levyltä maistiaisia etsiessäni googletin itseni tänne sun blogiin :) en vielä ehtinyt kuunnella mitään, mutta tosiaan, toivottavasti ei olisi ihan kamala pettymys...

  VastaaPoista
 5. Hih, Googlella voi löytää kaikenlaista hyödyllistä(?). Pitää varmaan kuunnella biisit uudestaan joskus, tai ainakin tuo jälkimmäinen. Ehkä toivoa kuitenkin on vielä. Pet Griefkin oli mulle ensin isohko pettymys, mutta myöhemmin totesin levyn ihan mainioksi, muistaakseni varsinkin alkupuolisko toimi.

  VastaaPoista