torstai 21. tammikuuta 2010

Katoamispiste

Tätä odotin, eilen sen sain.Avasin kirjan kymmeneltä, suljin sen puolenyön jälkeen, pyyhkäisin silmänurkkaa hymyillen.

Nyt ymmärrän miksi satuin katsomaan sitä Vermeer-dokumenttia, miksi olen viipynyt divareissa, miksi luulin nähneeni kirjailijan kesäisessä puistossa. Kaikella voi olla tarkoitus, minkään ei tarvitse tapahtua turhaan.

Tätä kirjaa en unohda.

Lisäys:
Haahtela kertoi kirjastaan eilen Aamu-tv:ssä. Katso juttu.
Tästä vinkistä kiitokset anopille!

6 kommenttia:

 1. Hauskaa, että on olemassa niin monenlaisia kirjailijoita ja kirjoja. Kaikille kyllä riittää tilaa ja lukijoita - ajattelen tässä kirjastoni asiakkaita ja heidän lainaamiensa kirjojen mitä melkoisinta kirjoa :o) Ja onneksi olen Katoamispisteen varausjonossa hyvissä asemissa, kunhan vain kirjakauppa pistää paketteja kirjastoon päin... Luulenpa, että välitän kirjan myös edellisen sukupolven edustajan luettavaksi, ellei se ole kovin pientä pränttiä.

  VastaaPoista
 2. Hienoa! Ihan sopivankokoista tekstiä se muistaakseni oli... Tätä kirjaa tekisi kyllä mieli suositella ihan kaikille, oli se vaikuttavimpia lukuelämyksiäni.

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa niin täydellisen lupaavalta. Huomenna ehkä suoraan junasta kirjakauppaan, jos vaan ehtii. :)

  VastaaPoista
 4. Mietin ensin, että onko tämä nyt jotain itsesuggestiota vai mitä, onko tämä oikeasti näin hyvä kirja vai haluanko vain ajatella niin - mutta kyllä se taisi oikeasti olla! Kaikki loksahti jotenkin niin kohdalleen, kun siinä vielä puhuttiin kirjoista joita olen hankkinut ja osittain jo lukenutkin, ja maalauksista joita juuri ihailin telkkarissa. Uskon kuitenkin, että siitä saa aika paljon irti, vaikkei olisi mistään siekkisistä ja vermeereistä ikinä kuullutkaan. :)

  VastaaPoista
 5. Mitä kirjaa suosittelisit Haahtelalta luettavaksi ensimmäisenä? Ajattelin nyt pitkästä aikaa jatkaa lukuharrastustani, koska viimeiset pari vuotta kirjojen lukeminen on jäänyt harmittavan vähälle.

  VastaaPoista
 6. Uusin on kyllä hitsin hyvä, mutta sitä tuskin saa kirjastosta hetkeen. Aiemmista pidän parhaina tokaa ja kolmatta kirjaa, Naiset katsovat vastavaloon ja Tule risteykseen seitsemältä. Kannattaa kokeilla vaikka tuota Naiset-kirjaa - itse aloitin sillä, ja se oli heti menoa.

  VastaaPoista