sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Ostoksilla jälleen

Tampereen Keskustorilla oli tänään väkee kun pipoo. Aamulehden järjestämää peräkonttikirppistä mainostetaan Suomen suurimmaksi käytetyn tavaran myyntitapahtumaksi, eikä väite välttämättä ole liioiteltu.


(Kuva: Tomi Vuokola / Aamulehti)

Tapahtuma pidetään vain kaksi kertaa vuodessa, koska useammin järjestettynä se ei kuulemma tuntuisi miltään. Itse en panisi pahakseni, jos kirppis olisi kerran kuukaudessa ja väkimäärä hitusen hillitympi. Tuhansien ihmisten massa puuroutui taas paikoin pahasti, mutta kuten aina, kärsivällinen kiertäminen tuotti tulosta.Tänä vuonna ilmestynyt Carol Shieldsin kirja maksoi kaksi euroa, vanhat virvoitusjuomapullot euron kappale. Mainioita lisäyksiä kokoelmiin.

Illemmalla pyöräilin vielä automarketiin lamppuostoksille. Sattumalta vilkaisin myös dvd-osastolle, jossa odotti iloinen yllätys.Vaimon kanssa ehdittiin vuosikausia ihmetellä, eikö Villi Pohjola -sarjaa muka koskaan julkaista kotimaisena dvd-versiona. Mutta nyt se on vihdoin täällä, ensimmäinen kausi koostettuna kolmelle levylle. Olettaisin, että jatkoakin seuraa (mistä saa tietoa tulevista dvd-julkaisuista?). Onhan tätä nuoruusvuosien suosikkisarjaa esitetty uusintana moneen otteeseen, mutta harvoin sitä on ehtinyt nähdä. Nyt saa katsoa ihan silloin kun haluaa, ah.

4 kommenttia:

 1. Hieno sarja (tosin vasta toisella ja kolmannella kaudella päästään vauhtiin) ja mainioita levyjä ylärivissä vasemmalla _b

  VastaaPoista
 2. Kiitos hyvää makua osoittavasta kommentista!

  Niin teillä on niitä ulkomailta tilattuja julkaisuja? Niitä olisi kyllä voinut hommata, mutta vaimo tykkää kun on tekstit, ja onhan niihin itsekin tottunut. Täytyy tosin sanoa, että ainakin parin ekan jakson suomennos oli osin vähän hutiloitu... Mutta se ei vähennä sarjan loistavuutta.

  VastaaPoista
 3. Häh, luulin jo vastanneeni tähän.

  Kyllä tuo mielestäni vähintään tekstityksen englanniksi vaatii. Muuten menee Chrisin aamujuonnot helposti osittain ohi. UK-versioissa taitaa olla tekstitys vain toisella kaudella.

  VastaaPoista
 4. Jep jep. Suomentajakin näyttää vähän nostaneen tasoaan alkuräpellyksen jälkeen. Oli kyllä ehdottoman hyvä ostos, en ilmeisesti ole edes nähnyt näitä ekan kauden jaksoja aiemmin.

  VastaaPoista