torstai 20. joulukuuta 2012

No onkos tullut kesä

Talvipäivä seisahtuu. Tilanne vaatii ei-jouluisaa, epätalvekasta musiikkia. Aurinko uuteen nousuun!No onkos tullut kesä (10 kpl, 42 min)

The Dentists – Strawberries Are Growing in My Garden (and It's Wintertime) (1985)
Brittipoppoo yrittää hämätä nimellään, ilmiselviä hippipuutarhureja.

The Apples in Stereo – Seems So (1997)
Stereo-omput soittavat naurettavan tarttuvaa poppia.

Pavement – Elevate Me Later (1994)
Pavement on Pavement, ja nouseva kitarakuvio on niin kutkuttava, että tästä on vaikeaa päästä enää korkeammalle.

Evan Dando – It Looks Like You (2003)
Evan! ♥

Beulah – Gravity's Bringing Us Down (2001)
Nuorgamin juttu sai kaivamaan hyllystä jo lähes unohtuneen levyn ja tervehtimään sitä kuin vanhaa ystävää, johon törmää kadulla ja pysähtyy juttelemaan, kunnes huomaa sen alkavan vähän toistaa itseään, mutta tapaamisesta jää silti hyvä mieli.

Mazarin – My Favorite Green Hill (2001)
Näyttää uhkaavasti siltä, että Quentin Stoltzfusin uran kokokohdaksi jää se, kun The Walkmen -yhtye coveroi hänen kappaleensa Another One Goes By, mikä on harmillista sinänsä, koska mies on jonkinlainen popnero.

Ride – 1000 Miles (1994)
Otetaanpa tähän väliin helkkyvä helmi Riden aliarvostetusta myöhäistuotannosta.

Cotton Mather – Password (1997)
Gallagherin veljesten suosikkibändin ässäbiisissä on komeat loppupaisuttelut, joista tulee vahvasti mieleen...

The Wrens – Hopeless (2003)
...joka on mielestäni vielä piirun verran kovempi kappale.

Popsicle – Soft (1996)
Ruotsin parhaan popbändin (eep)pisin biisi vie ajelulle helteisen laiskaan iltapäivään, jonne voisi vaikka jäädä.


Mutta sen jälkeen on hyvä siirtyä ajankohtaisempiin tunnelmiin Smith & Burrowsin hienon viimevuotisen levyn parissa. Joulua!P.S. Lumiukko-elokuvan ystävät huomio: Yle esittää elokuvan tuoreen jatko-osan Lumiukko ja lumikoira kakkosella joulupäivänä klo 10.00!

10 kommenttia:

 1. Heleätä talvipäivänseisausta! Mussiikit kuuntelen myöhemmin, mutta oli pakko kiittää verekseltään Lumiukko ja lumikoira -vinkistä: enpä tiennytkään, että Lumiukolla on jatko-osa! (Jossa mitä todennäköisimmin on KOIRA! Mahtavaa!)

  Hyvvää joulua myös!

  t. Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, Laura!

   Kuulin itsekin tuosta vasta pari päivää sitten, hieno yllätys! Tekijät eivät toki ole samat kuin alkuperäisessä Lumiukossa, mutta Raymond Briggs on antanut jatko-osalle siunauksensa ja jopa todennut, että se on "absolutely super". :)

   Poista
 2. Aijai, ihanaa! Tää kuunteluun niin pian kuin mahollista. Nää sun soittolistat on vaan edelleen parhaita. Oli kiva se Nuorgamin juttusarjakin!

  Jouluntoivotukset Kajaanista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heli, kiva kuulla että jaksaa vielä kiinnostaa! (Jotenkin tuntuu, että olen hukannut suuren osan "musiikkiyleisöstäni" tässä matkan varrella...) Joulua myös Kajaaniin, me lähdetään kohta kuusimetsälle eli -torille! :)

   Poista
  2. Mua et ikinä hukkaa. :)

   Poista
 3. Olen sen verran kivikautinen että listaamasi musiikit ovat meikäläiselle aivan uppo-outoja. Ihanan heleä kuva; tuotahan se kesällä on! Aurinko paistaa ja järvi kimaltaa... No onkos tullut keesä! Niin, pakkasmittari näyttää yhdeksäätoista astetta..aamulla oli -25.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä nuo musiikit monille muillekaan mitään sano... Tampereella on tällä hetkellä enää -12, kesää kohti! Tai no, vietetään nyt ensin se joulu ja uusivuosi, niin sitten. :)

   Poista
  2. Mutta mitä itua olisi kirjoittaa niistä samoista, jotka kaikki jo tietää ja joista on jo sanottu kaikki? Vaikken ikinä kuulisikaan noita yllämainittuja, olen uteliaampi niistä lukemaan kuin top tenin huippunimistä.

   Poista