tiistai 4. lokakuuta 2011

Top 3

Divarikirjoista löytyneet töherrykset:
1. "Ei kannata tuhlata lukuaikaa tällaiseen höpö-löpötekstiin!" (Nick Hornby: Uskollinen äänentoisto)
2. "'Työnteko on juopottelevien luokkien kirous' – Oscar Wilde" (Roddy Doyle: The Barrytown Trilogy)
3. "maitoa, leipää, suikale lihaa, sipuli, kermaa, kalaa, yllätyksiä" (Irvine Welsh: Ecstasy [tätä ei sentään ollut töherretty itse kirjaan, vaan kantta oli käytetty kirjoitusalustana])

Nick Hornbyn romaanit:
1. High Fidelity
2. About a Boy
3. Juliet, Naked

Skeitti-idolit:
1. Natas Kaupas
2. Matt Hensley
3. Pat Duffy

Suosikkibändit 18-vuotiaana:
1. Pixies
2. Nirvana
3. Bad Religion


Tuoreet kirjailijatuttavuudet:
1. David Nicholls
2. Colm Tóibín
3. Tim Thornton

Nössömieslaulajat:
1. Dean Wareham (Galaxie 500)
2. Alasdair MacLean (The Clientele)
3. Bobby Wratten (The Field Mice)

Kirjailijat joilta olen lukenut yli 10 kirjaa:
1. Iris Murdoch
2. John Irving
3. Nick Hornby



Viimeaikaiset ostokset:
1. Hot Wheels Elimination 4-2-1 -autorata (tosi addiktoiva)
2. Villin Pohjolan kolmoskausi (6 dvd:tä, 23 jaksoa, vasta 3 katsottu)
3. Pauli Kallio ja Christer Nuutinen: Kramppeja ja nyrjähdyksiä – Parempaa elämää (taattua laatua)

Työtahdin ylläpitäjät:
1. Black Flag
2. Minor Threat
3. vanha Idlewild

Pitkään vältellyt, vihdoin luetut kirjat:
1. Riikka Pulkkinen: Raja (loistava)
2. Richard Yates: Revolutionary Road (hieno)
3. Sofi Oksanen: Puhdistus (ihan hyvä, mutta en edelleenkään ymmärrä suosiota)

19 kommenttia:

  1. Mielenkiintoisia Top kolmosia sulla :)

    Minä en ole listannut divarikirjojen töherryksiä, mutta yhden kirjan välistä löysin lapun, jonka pistin talteen.

    En tiedä, oliko lappua käytetty kirjanmerkkinä vai oliko viesti ylipäätään tarkoitettu Jättiläisen yhteyteen, mutta viesti oli tämä: Pekalle antoisia runkkaushetkiä tv "vaimo"

    VastaaPoista
  2. Hmm, ja jotta ei syntyisi väärinkäsityksiä niin huomautan, että tämän blogin pitäjä ja viestin Pekka ovat kaksi eri henkilöä. :)

    VastaaPoista
  3. Haha, välitön repeily heti kirjotuksen ekalle ykkössijalle! Tällaset listailut on ihan parhaita. En muuten tiedä, onko parempaa nössömieslaulajaa olemassakaan kuin Dean. Miten mulla kestikin niin kauan tajuta Galaxien hienous...

    P.S. Last.fm-viesti oli päivän paras yllätys.

    VastaaPoista
  4. Oujes! Hot Wheels Elimination! :)

    Ootko kuunnellut Amor de Díasia jossa Alasdair soittelee ja jonkin verran lauleleekin?
    http://amordedias.com

    VastaaPoista
  5. Heli:
    Noilla myyntipuheilla jätin kirjan ostamatta. :) Tai no, ehkä kuitenkin siksi etten muutenkaan kaivannut suomennosta.

    Jos joku on parempi kuin Dean, niin haluaisin todellakin kuulla!

    skoskima:
    Jeah!

    Olin kuullut jonkun biisin, mutta nyt kuuntelin pari lisää. Ei yhtään hassumpaa.

    VastaaPoista
  6. "Miten mulla kestikin niin kauan tajuta Galaxien hienous..."

    Voi niin samaa, voi niin samaa. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

    VastaaPoista
  7. Ai niin, en muistanutkaan että Jarmolla oli sama juttu. Onneksi tämä ei tosiaan vanhene koskaan.

    VastaaPoista
  8. On! Ajattelin ensin tehdä topvitosia High Fidelityn tyyliin, mutta kolmosia syntyi helpommin.

    VastaaPoista
  9. Olipas hauskoja listoja, etenkin ensimmäinen! :D

    Nicholls ja Tóibín olivat myös minulle tuoreita kirjailijatuttavuuksia ja kiilasivat molemmat heti kovimpaan kärkeen. Yli kymmenen teoksen kirjailijat olivat mielenkiintoiset myös. Ostin juuri Istanbulin reissulta ekan Murdochini, Irving on minulle toistaiseksi sellainen hassu musta aukko - en ole lukenut yhtään kokonaista teosta, vaikka tiedän, että pitäisi (sekä yleissivistyksen kannalta että kirjamakuni tuntien), ja Hornbylta olen lukenut kai vain yhden (High Fidelity), mutta ostin Lurun jutun perusteella Istanbulista myöskin Hornbyn The Complete Monosyllabic Spreen, jota odotan kovasti.

    Ja sitten vielä pitkään vältellyissä oli kaksi minunkin kärkisijaani - joita en ole kyllä vieläkään lukenut, etli Pulkkinen ja Oksanen. Luulen vähän, etten tule itse niin pitämään Pulkkisesta, mutta todennäköisesti Oksasesta kyllä.

    VastaaPoista
  10. Kiva kuulla, Karoliina! Pakko kysyä: minkä Murdochin ostit? Hornbyn kolumnit olivat kyllä mainiota luettavaa, ja pari hyvää kirjaakin olen niiden ansiosta löytänyt. Piristävää kuulla, että ihan kaikki eivät vielä ole lukeneet Oksasta. Pulkkiseen suhtauduin etukäteen aika nihkeästi, mutta oli mukavaa huomata ennakkoluulojen olleen turhia. Irving-aukon paikkaamista suosittelen toki ensi tilassa. :)

    P.S. Toissa päivänä näin Pelastusarmeijan kirppiksellä Haahtelan Naiset katsovat vastavaloon -pokkarin, johon liimattu post-it-lappu olisi kyllä ansainnut paikan ensimmäisellä listalla:
    "Taidetta! Jes! Ranskalaista! Erittäin hyvä ja sopivan lyhyt."

    VastaaPoista
  11. Pulkkista kohtaan oli ennakkoluuloja minullakin. Toisen kirjan kohdalla kävi samoin kuin ensimmäisen: Kirjailijan jatkuvasti lehdissä näkyvä naama ja akateeminen puhetapa reflektointeineen ymv. ilmaisuineen ärsytti kovasti. Olin varma etten pitäisi kirjastakaan! No, molemmat kirjat, Raja ja Totta, ovat mielestäni loistavia. Minkäs teet.

    Oksasen kirjassakin teksti sujuu, mutta enpä koskaan tule lukemaan sitä uudestaan, sillä se oli minusta vastenmielinen. Luultavasti osan suosiosta selittää koko raflaava paketti, johon sisältyvät luistavan kielen ohella vahvoina tekijöinä ainakin kirjailija itse sekä kirjan aihe.

    VastaaPoista
  12. Joop, täytyy lukea Tottakin, kunhan kirja tuosta vapautuu.

    Puhdistus kyllä yllätti rankkuudellaan - olen tyytyväinen ettei tullut ostettua kirjaa, vaan sen sai palautettua pois. Toisaalta olen myös tyytyväinen, että sain sen luettua ja mielipiteeni muodostettua. (Mutta hiljattain kuulin, että esim. eräs keväällä eläköitynyt äidinkielen opettaja ei ole vieläkään lukenut Puhdistusta, eikä ilmeisesti aiokaan. :)

    VastaaPoista
  13. Valitsin The Time of the Angels -romaanin takakannen perusteella. Minulla oli hirveän vähän etukäteistietoa Murdochin teosten sisällöstä tai hyvyydestä (tiesin nimeltä vain The Bellin ja The Sea, The Sean, nekin varmaan muistin Iris-elokuvasta), mutta nyt vähän googlasin ja totesin, että onnistuin valitsemaan ilmeisesti aika vähän tunnetun ja erilaisen Murdochin. :)

    En uskalla luvata tämän lukemista pian. Haalin vastaavanlaisia klassikoita usein hyllyyn juuri sillä mielellä, että ne voivat odottaa pitkäänkin. Olen kesällä muistaakseni ostanut jonkun Irvinginkin, eli antanut periksi, joten enköhän minä häneenkin tutustu joskus tässä (olen kyllä ollut järjestämässä hänelle lehdistötilaisuutta ja jutellutkin vähän, mutta ehkä sitä ei voi vielä ihan tutustumiseksi kutsua, heh).

    VastaaPoista
  14. Ai niin, ja Haahtela-post it oli kyllä hauska!

    VastaaPoista
  15. Hahaa, enkelikirja, hyvä valinta! Tarina on kohtalaisen kiero jopa Murdochin kirjoittamaksi, itse pidin siitä kovasti. (Luin suomeksi, mutta alkukielinenkin on nyt hyllyssä.) Irving-kokemuksestasi olen ihan pikkuisen kade... Ja kyllä, Haahtela-lapun innokkuus miellytti.

    VastaaPoista
  16. Hauskoja suosikkikolmosia. Tuo Hot Wheels-video mennee meillä illalla katseluun poikani kanssa.

    John Irving on eräs suursuosikeistani. Olen lukenut häneltä kaiken suomennetun, samoin Carol Shieldsiltä (mutta Shieldsiä ei ole vielä suomennettu kymmentä kirjaa). Villi Pohjola on yksi kaikkien aikojen parhaimmista sarjoista (Twin Peaksin, Rimiksen ja Näkemiin vaan murun ohella) ja hieno on Pulkkisen Rajakin.

    Minäkin kuuntelin aikoinani Nirvanaa (kuuntelen edelleen) ja mieheni Bad Religionia. Olin 18-vuotias juuri silloin, kun Nevermind ilmestyi. Oi niitä aikoja. :)

    VastaaPoista
  17. Kiitos kivasta ja hyvää makua osoittavasta kommentista, Katja! Itse olin Nevermindin ilmestyessä 16 ja löysin levyn vasta seuraavana keväänä. :)

    VastaaPoista