perjantai 12. huhtikuuta 2013

John Irving Helsingissä ensi viikolla

Kai se on pakko julkistaa yhteenveto Irvingin Suomen-vierailun ohjelmasta, kun mikään virallinen taho ei näytä sitä tekevän.


Torstaina 18.4. klo 17.00 suomentaja Kristiina Rikman haastattelee Irvingiä Helsingin keskustan Akateemisessa Kirjakaupassa.

Perjantaina 19.4. klo 10.00 Irving vierailee Helsingin yliopistolla.

Lauantaina 20.4. klo 14.00 Irving on tavattavissa Helsingissä Aleksanterinkadun Suomalaisessa Kirjakaupassa. (Tästä tiedosta voitte kiittää tätiäni, joka oli saanut kanta-asiakaspostia aiheesta – netissä Suomalainen ei tapahtumasta kerro.)
LISÄYS: Irving on lauantaina mukana myös Iltapäivä kirjalle ja musiikille -klubilla klo 14.30–16.30 Kämpin Kansallissalissa (Aleksanterinkatu 44).

Pyysin perjantain vapaaksi töistä ja junailen Helsinkiin ajoissa varaamaan paikan luentosalin eturivistä. Niin että älkää sitten tungeksiko sinne suurina laumoina liian aikaisin. Ja jos matkaani sattuu tulemaan mutkia, pidättehän yhden paikan vapaana. Kiitos!

P.S. Irvingin nettisivuilla kerrotaan, että kirjailija on ollut hiljattain käsileikkauksessa, joten nimmareita ei ole luvassa. Harmillista, mutta eipähän sitten tarvitse stressata siitä. Muutenkin jännittää riittävästi!

17 kommenttia:

 1. Hyvä sinä;) Ja kyllä hesalaisia taas hemmotellaan...No, sama juna joka vie sinut, veisi minutkin, mutta olisi liikaa taas järjesteltävää eli häpeä minä!, mukavuudenhalusta jään kotiin vaikka voisin hengittää hetken samaa ilmaa kuin Irving.

  Nautinnollista kohtaamista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena! Ainahan niitä hemmotellaan, mutta silti käyn mieluummin Helsingissä turistina. :)

   Poista
 2. Toivottavasti saat paikan eturivistä! Minä en varmaan voi perjantaina irrottautua töistä, mutta torstaina on pakko päästä Akateemiseen. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja, sitä minäkin toivon. :) Rikmanin ja Irvingin kohtaaminen olisi kyllä myös hienoa nähdä! Jos asuisin siellä päin, voisin käydä vaikka kaikissa kolmessa tilaisuudessa. <3

   Poista
 3. Sama juttu kuin Katjalla, eli en perjantaina pääse paikalle, mutta torstaina pitää yrittää päästä Akateemiseen. (Siellä varmaan on jokunen muukin fani paikalla.)

  Harmi tuo nimmarijuttu: olin jo ehtinyt vähän haaveilla Irvingin omistuskirjoituksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, Liisa! Täytyy vain toivoa, että Irving tulee Suomeen vielä tämän jälkeenkin täysikuntoisena. :) Onneksi kuitenkin tiedottivat käsijutusta etukäteen. Ja toisaalta olen sellainen hermoilija, että minun on varmasti helpompi keskittyä kuuntelemaan kirjailijaa ja olemaan läsnä siinä hetkessä, kun ei tarvitse jännittää nimmarin pyytämistä.

   Poista
 4. Laitoin sähköpostiisi vielä yhden ilmoituksen, Turun kirjamessut ja Savukeidas kustannus siinä kutsuvat tapaamaan Irvingiä lauantaina iltapäivällä Kämppiin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta, Erja! Sähköposti ei jostain syystä tullut perille asti, mutta näin toisaalle laittamasi ilmoituksen. :)

   Poista
 5. Kiitos koosteesta! Yritän myös päästä Akateemiseen, siellä voi tosin olla tosiaan pari muutakin, joten toivottavasti näkee edes jotain. No, ainakin kuulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä, Arja! Minuakin hieman huolestuttaa yliopistolle saapuva väkimäärä, mutta kai sinne sekaan sopii. :) Luentosalissa näkyy olevan yli 600 paikkaa, mutta on vaikea arvioida Irvingin vetovoimaa perjantaiaamuna.

   Poista
 6. Mie haastoin siut! http://www.anna.fi/kirjavakammari/kirjavan-kammarin-top11/

  VastaaPoista
 7. Pekka, sun pisin blogiteksti ikinä, ei näy...;)

  VastaaPoista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista