perjantai 9. marraskuuta 2012

Töks töks

(Kuva ryövätty netistä, sori.)

Bloggaus jaksaa tökkiä. Ideoita on, toteutus vain tuntuu mahdottomalta. Muidenkin blogit ärsyttävät välillä (esim. kirjablogeissa tympii se, kun kaikki kirjoittavat samoista kirjoista).

Mutta joo. Olen minäkin kuunnellut hyviä levyjä, lukenut hyviä kirjoja ja sarjakuvia. Harmi etten jaksa kertoa niistä teille, mutta tässä taas pari listaa paremman puutteessa.

Syksyn uutuuslevyt
1. Jukka Ässä – Mitäs tässä
2. Toy – s/t

Loka–marraskuun lukemiset parhausjärjestyksessä
1. Paul Auster: Sattumuksia Brooklynissa
2. Tom Perrotta: The Abstinence Teacher
3. Miika Nousiainen: Metsäjätti
4. Dan Rhodes: This Is Life
5. Anna-Leena Härkönen: Onnen tunti
6. Geoff Dyer: Paris Trance
7. Haruki Murakami: Sputnik-rakastettuni
8. Kazuo Ishiguro: Silmissä siintävät vuoret
9. Sarri Nironen: Tähdenpeitto

Tekisi mieli sanoa, että palaan näihin myöhemmin, mutta... Toivottavasti kuitenkin kuulette vielä ainakin Perrottasta (uusi suosikkikirjailijani – kohta kaksi kirjaa luettu, loput viisi tilattu).

Niin se vain on, että ihminen on lajina melko epätasainen. Luulen että kaikki lajit, vaikkapa nyt gepardit ovat tasalaatuisempia kuin ihmiset. Luonnossa selvitäkseen gepardin on pakko olla nopea. Muuten ei tule saalista. Ei ole sosiaaliturvaa tai irtisanomisajan palkkaa, on pakko olla nopea.

Uskoisin, että maailmassa ei ole kahta gepardia, joiden juoksunopeuden ero on yhtä suuri kuin vaikkapa Usain Boltin ja Martti Ahtisaaren. Mutta kukaan gepardeista ei myöskään ryhdy solmimaan rauhaa leijonien ja seeprojen välille.


– Miika Nousiainen

18 kommenttia:

 1. Kirjalistaltasi olen lukenut kirjat Sattumuksia Brooklynissa, Onnen tunti ja Sputnik-rakastettuni. Aika lailla samaan järjestykseen nuo kirjat laittaisin kuin sinäkin. Ehkä kaksi viimeistä laittaisin nipin napin toiseen järjestykseen. En pitänyt Sputnik-rakastettuni-kirjasta sitä lukiessani mutta se jäi päähäni pyörimään moniselitteisyydellään. Pidin siis jälkimausta. :)

  Perrotta on minulle täysin tuntematon. Olisi siis virkistävää kuulla hänen teoksistaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. Austeriin tutustumista ehdin suunnitella pitkään, ja onneksi aloitin Sattumuksilla, se oli täysosuma!

   Perrottaan palaan varmasti, vaikka se jäisi viimeiseksi blogiteokseni. :) Luin toisen kirjan loppuun tänään alkuillasta ja innostuin entistä enemmän.

   Poista
 2. Välillä on aivan hyvä pitää taukoa ja kirjoitella sitten, kun huvittaa jos huvittaa :-) Itselläni on tällä hetkellä menossa itseni haastaminen: Valtaistuinpeli on nyt suht puolivälissä.

  Oletpa lukenut kiintoisia kirjoja ja monet löytyvät omalta listaltani: Metsäjätti, Sputnik (siitä mielelläni kuulisin ajatuksiasi, Ishiguro ja Auster.

  Hieno tuo Nousiaisen lainaus! Melkein pitäisi kirjoittaa muistiin. Leppoisia kirjahetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa, samanlaisia hetkiä sinnekin! Nousiainen tosiaan osaa, siksipä kirjoitin itsekin tuon pätkän muistiin ennen Metsäjätin palauttamista kirjastoon. Pitää kyllä hankkia kirja omaksikin, se oli aivan huippu.

   En tiedä miksi olen tehnyt tämän bloggaamisen itselleni niin vaikeaksi, tuntuu olevan pelkkää kriiseilyä nykyään. Vaimokin totesi, että eihän sitä blogia ole pakko pitää jos ei halua. Mutta kun kaikesta huolimatta taidan haluta. :)

   Poista
 3. Mä haluisin lukea Sputnikin, mutta ilmeisesti se ei ollut sinun mielestäsi kovin hyvä, hmm...

  Tunnistan tuon, että hassahtaa johonkin kirjailijaan tms. ja haluaa sitten lukea häneltä/siiitä kaiken. Luin pari kuukautta sitten Elsa Eklundin (Enäjärvi-Haavion) tytönpäiväkirjat ja tilasin sitten huutiksesta 5-osaisen Valistuksen sukutarinan sekä pari Aale Tynni-Haavion elämänerrallista teosta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli Sputnik hyvä! Ainoastaan listan kaksi viimeistä olivat pieniä pettymyksiä. Sputnikin tarinassa oli tiettyjä piirteitä, joista en oikein vakuuttunut, mutta tunnelmat olivat kauttaaltaan hienot. Väkisinkin tuli vertailtua sitä Norwegian Woodiin ja Kafkaan, jotka painivat omassa sarjassaan tähän mennessä lukemistani Murakameista. Mutta mielestäni Sputnik puolestaan päihittää Suuren lammasseikkailun, joka ei ollut huono sekään. Seuraavaksi onkin aika siirtyä englanninkielisiin Murakameihin, joita on jo muutama jemmassa.

   Näitä hassahduksia sattuu, enkä useinkaan ole kovin hyvä säästelemään kirjoja myöhemmäksi, kun oikein innostun. :)

   Poista
 4. Samassa veneessä ollaan eli täälläkin suunnassa tökkii. Välillä menee montakin päivää, etten käy edes lukemassa blogeja puhumattakaan siitä, että viitsisin itse kirjoittaa. Mutta mulla varmaan menee ohi viimeistään siinä vaiheessa, kun kaamoksen selkä taittuu.

  Sattumuksia oli mullekin eka Auster ja koukutuin heti tyypin tapaan kirjoittaa ja tarkastella elämää. Ja kirja oli aikoinaan henk.kohtaisesti tärkeä sairausteeman takia. Sen jälkeen olen lukenut useammankin Austerin, mutta mikään niistä ei ihan yllä Sattumusten tasolle. Tosin tänä syksynä lukemastani Talvipäiväkirjasta pidin lähes yhtä paljon.

  Yritetäänhän jaksella eikä oteta paineita bloggaamisesta, jooko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna Elina, tehdään niin!

   Kiva kuulla, että pidit Talvipäiväkirjasta, siitä olen kuullut myös vähemmän mairittelevia arvioita. Luultavasti kokeilen itse seuraavaksi Invisibleä, jota en voinut olla ostamatta, kun löysin tyylikkään kovakantisen halvalla. Ja onhan sitä kehuttukin. Pari vanhempaakin Austeria on hyllyssä, mutta saavat odottaa toistaiseksi.

   Poista
 5. Kiva että pidit Sputnikista. Se on Kafkan ja 1Q84:n ohella yksi suosikeistani Murakamin romaanien joukossa. Ja toivottavasti englanninkielisten Murakamiesi joukosta löytyy myös The Wind-Up Bird Chronicle; se on loistava! :)

  Minun pitäisi joskus uskaltaa korkata Hustvedt/Auster -kaksikko...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wind-Up Birdiä ei löydy hyllystä vielä, mutta ilman muuta se on sinne tulossa, kiitos suosituksesta! Enkku-Murakameja on toistaiseksi tullut haalittua sen mukaan, mitä on sattunut halvalla saamaan.

   Ja Hustvedtia ja Austeria uskaltanen nyt suositella molempia.

   Poista
 6. Tuo on kyllä jännä, että kirjablogeja laajasti seuraava tympiintyy helposti siihen, kun joka toisessa luetaan samaan aikaan sama kirja (mikä on tietysti vain luonnollista, eikä kenenkään pitäisi jättää lukematta kiinnostavaa kirjaa vain siksi, että sitä on juuri käsitelty viidessä eri kirjablogissa), mutta samalla esim. minulla on motivaation puute kirjoittaa lukemistani suomentamattomista kirjoista, joiden arviot eivät tunnu kiinnostavan kovin monia.

  Odottelen kärsivällisesti bloggausintosi palaamista. Lokakuun luetuistasi TBR-listallani on Auster. Ja myös Murakami sekä Ishiguro, mutteivät juuri nuo teokset (ainakaan heti).

  Minäkin tykkäsin Nousiais-sitaatista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua nuo suomentamattomat kiinnostavat kovasti, toivottavasti jaksat käsitellä niitä jatkossakin!

   Hyvä jos kärsivällisyyttä vielä riittää. :)

   P.S. Olen tällä viikolla aloitellut Linnuntietä. Onhan se valtava tiiliskivi, ja fonttikin on pienempi kuin keltaisissa yleensä, mutta noin 150 sivua luettuani olen harvinaisen vakuuttunut, että kannattaa jatkaa.

   Poista
 7. Itseänikin ärsyttää välillä se, että blogeissa kirjoitetaan niin paljon samoista kirjoista - itsekin teen niin koko ajan, koska saan suuren osan lukuvinkeistä blogien kautta. Ja uutuuskirjat kiinnostavat, kuten monia muitakin. Hyvä lukulista sinulla, suomenkieliset niistä tunnen ja tunnustan, paitsi Tähdenpeittoa. Se vilahti myönteisessä mielessä juuri jossain muuallakin, pitänee tutkia lisää (ja kohta taas kaikki kirjoitamme samasta kirjasta, näin se menee). Tsempit bloggaamiseen, ilman paineita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Arja! Itse nappasin Tähdenpeiton kirjaston uutuushyllystä, kun se näytti kivalta välipalalta. Ehkä haukkasin sen turhankin nopeasti, kun mieleen ei jäänyt paljonkaan, kauniista kielestä huolimatta.

   Poista
 8. Ei paineita. :)

  Blogissani on nimelläsi varustettu tunnustus! Ei tarvitse huomioida erillisessä postauksessa, mutta annettu nyt se kuitenkin on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maukka! Tekisi melkein mieli huomioida tämä erikseen, mutta saapa taas nähdä. :)

   Poista
 9. Kuinka ollakaan, myös minä armastin blogiasi omassani: http://goingtorain.blogspot.fi/2012/11/liebster-blog.html

  Ei oo pakko jos ei taho, eli bloggaaminenkaan ei vaan aina nappaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurkiitos myös sinulle, Hanna! Tällaiset tunnustukset ovat laiskalle bloggarille harvinaista herkkua.

   Poista