sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Eilisen kirjat

Lauantaiaamu: kirjastoon. Lainasin neljä kirjaa.Alan Hollinghurst: Vieraan lapsi (2012)
Tämä uutuus on kuulemma anglofiileille ihan must. "Nuorena kuollut runoilija jättää jälkeensä mysteerin, joka muovaa kahden suvun kohtaloita läpi 1900-luvun." Alku vaikuttaa lupaavalta.

Colm Tóibín: The Story of the Night (1996)
Omassakin hyllyssä on vielä kolme lukematonta Tóibínia, mutta tämä oli pakko lainata, kun Roddy Doylekin kehuu: "A beautiful, fascinating novel. It is a thriller, a love story and much more."

Megan Abbott: Dare Me (2012)
Abbott on minulle uusi tuttavuus, mutta jos Nick Hornby sanoo, että "Megan Abbott is an extraordinary writer", niin tekee mieli uskoa. Sitä paitsi takakannessa kehuja antaa myös Tom Perrotta, jonka löysin juuri Hornbyn suosituksen ansiosta, joten tästähän voi syntyä miellyttävä jatkumo.

Ann-Marie MacDonald: Armon yö (1999)
MacDonaldin Linnuntietä (2004) on niin hieno kirja, että halusin lainata valmiiksi lisää jo ennen kuin olin päässyt sen loppuun.

Kirjaston aulassa jätin kierrätyskärryyn viisi kirjaa, jotka eivät käyneet kaupaksi kirppiksellä. Nappasin mukaani yhden Rushdien ja kiikutin sen härskisti suoraan divariin. Kyllä kannattikin, sain nimittäin vaihdettua sen tähän:Tampereen divareissa harvoin näkee alkukielisiä Murdocheja, ja vielä harvemmin sellaisia, jotka sattuvat puuttumaan kokoelmistani. Ehdottomasti syksyn paras kirjalöytö!

Illemmalla luin viimeiset 150 sivua Linnuntietä.Melkoinen tiiliskivi, 850 sivua pientä pränttiä. Siinä ei kuitenkaan ollut riviäkään liikaa, kerrassaan huumaava kirja. Lue lisää Kirjava kammari- ja Kaikki mitä rakastin -blogeista.

Nyt taidan palata Hollinghurstin pariin. Siinäkin on 535 sivua ja vain viikon laina-aika, mutta tuskin tulee tuottamaan ongelmia.

15 kommenttia:

 1. Vieraan lapsi on niin vaikuttava kirja, että meni heti lukuvuoteni kuumaan ryhmään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, Hollinghurst-juttusi on jostain syystä mennyt minulta ohi. Täytyy käydä katsomassa se heti kun saan kirjan luettua.

   Poista
  2. Pekka, haluaisin linkittää sinut tästä kirjasta omaan arviooni: Oletko jo tehnyt tämän? Google ei löytänyt...

   Poista
 2. Vieraan lapsi ja Linnuntietä ovat kumpikin sellaisia, jotka ovat varmasti ihan must minullekin. :)

  VastaaPoista
 3. Pekka, en muista enää mitään, sillä liika lukeminen saattaa kasvattaa järkeä, mutta se vie muistia, joten jos sinä muistat, niin vinkkaa, kun olet kirjoittanut Vieraan lapsesta, kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, vinkkaan jos kirjoitan, mutta saattaapa käydä niinkin, etten kirjoita siitä tämän enempää. (Tällä hetkellä ajatus perusteellisen jutun kirjoittamisesta mistä tahansa aiheesta tuntuu jostain syystä ylivoimaiselta.) Mutta uskaltaisin kyllä veikata, että tulen pitämään kirjasta loppuun asti. Jännite tuntui hetkellisesti heikkenevän, kun siirryttiin ajassa eteenpäin, mutta vähän eteenpäin luettuani huomasin olevani edelleen koukussa.

   Poista
  2. (...eteenpäin, eteenpäin...)

   Poista
  3. I see...No, siinä oli sellainen vaihe, että piti kuin levätä, tai kerätä voimia, mutta minusta kokonaisuus oli se tärkein. Ilmeisesti et aio kertoa tästä nyt sitten enempää.

   Poista
  4. Tämän verran sain aikaiseksi, en muuta: http://poplaari.blogspot.fi/2012/12/palasia.html

   Kiitos kuitenkin linkitysajatuksesta, tänä vuonna ajattelin yrittää parantaa tapani ja kirjoittaa kaikista kirjoista jotain kunnollista. :)

   Poista
 4. Nyyh, tulipa ikävä Tampereelle tuosta Vippi-tarrasta... :)

  Vieraan lapsi kiinnostaa minuakin paljon, taidan pyytää sitä Joulupukilta (pukki parka, painavat tuomiset tähän osoitteeseen, kun lahjatoiveet on vähän yksipuolisia...) Armon yöstä pidin paljon, ja Linnuntietä on lukusuunnitelmissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suketus, kiva kuulla että myös Armon yö on hyvä!

   Tuota kantta katsellessa tuli mieleen, että Vippi-tarra voisi kyllä olla vähän pienempikin. :)

   Poista
 5. Ihan alkoi sydän hakata, kun tajusin, että aiot sanoa jotain Linnuntietästä... Ja onneksi sanoit hyvin! *pakahdus* (Ja kiitos linkityksestä. :))

  Vieraan lapsi odottaa täälläkin ja Tóibín on sellainen, jonka koko tuotannon todennäköisesti luen, mutta vähitellen. Luulen, että seuraavaksi luen vasta loppukeväästä ilmestyvän suomennoksen. Brooklynia muistelen kyllä edelleen erittäin suurella lämmöllä.

  Kiva muuten tietää, ettei sinua vaivaa kuitenkaan lukujumi. Ainakaan nyt. Jes!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin ja onnittelut vielä Murdoch-löydöstä!

   Poista
  2. Kiitos itsellesi, Karoliina! Ilman poikkeuksellisen hyviä suosituksia kirja olisi taatusti jäänyt lukematta jo pelkästään lievän tiiliskivikammoni takia. Eevan juttu sai merkitsemään nimen muistiin, mutta sinun juttusi ansiosta aloin käydä vilkaisemassa MAC-kohdan hyllystä jokaisella kirjastokäynnillä. :) Yllättävän pian se kirja sitten onneksi löytyikin, ja lukemiseen meni "jostain kumman syystä" paljon vähemmän aikaa kuin olin kuvitellut.

   Olin yllättynyt kuullessani, että Tóibínilta suomennetaan seuraavaksi novellikokoelma. Mutta mikäs siinä, jospa se saisi minutkin lukemaan novelleja. Hyllyssä odottaa toinenkin novellikokoelma, The Empty Family, mutta romaanit ovat toistaiseksi houkuttaneet enemmän (The Blackwater Lightship oli hieno, kuten olen aiemminkin todennut, ja kesällä lukemani The South oli varsin pätevä myös).

   Kiitos myös Murdoch-onnitteluista, jee! Olin oikeasti lähes naurettavan fiiliksissäni tuosta löydöstä. :)

   Poista