tiistai 31. elokuuta 2010

Muita hyviä kemikaaleja

Blogin punainen lanka on solmussa ja solmu hukassa.
Mitä kirjoitan, kenelle ja miksi?

Jos tämä olisi aktiivinen musiikkiblogi, olisin ehkä kirjoittanut The Chemical Brothersin tuoreimmasta levystä ja siitä, kuinka levy palautti uskoni ja mielenkiintoni veljeksiin ensimmäistä kertaa tällä vuosituhannella, vaikka hienoin kappale Escape Velocity kuulostaakin hetkittäin erehdyttävän paljon Underworldin kuudentoista vuoden takaiselta Rez-klassikolta. Lopuksi olisin maininnut, että paras Further-niminen levy on kuitenkin edelleen Genevan debyyttialbumi vuodelta 1997, ja tarjonnut lukijoille Spotify-linkit molempiin edellä mainittuihin albumeihin.

Jos tämä olisi henkevä kirjablogi, olisin kenties puinut Petri Tammisen uusinta matkaa miehisyytensä ytimeen ja kertonut Tammisen kohtaamisesta kirjakaupassa. Olisin paljastanut, että vaikka olin etukäteen suunnitellut kiittäväni Tammista hänen aiemmista kirjoistaan, tapaaminen hujahtikin ohi hieman vaatimattomammin repliikein.


Tamminen: "Hei."
Minä: "Hei." [Ojennan kirjan Tammiselle.] "Pekalle, kiitos."
Tamminen: "Pekalle?"
Minä: "Joo."
Tamminen [signeeraa kirjan ja ojentaa sen takaisin minulle]: "Ole hyvä."
Minä: "Kiitos."
Lopuksi olisin maininnut, että toisaalta ihan hyvä näin, koska Tamminen on valitellut kehujen vastaanottamisen vaikeutta.

Tämä ei ole aktiivinen musiikkiblogi eikä henkevä kirjablogi, mutta tämä saattaa olla ainoa blogi, jossa The Chemical Brothers ja Petri Tamminen mainitaan samassa virkkeessä. Onhan sekin sentään jotain?

8 kommenttia:

 1. Oi, se on kuule vaikka mitä se!

  Ja olen niin kateellinen tuolle vaatimattomin repliikein hujahtaneelle tapaamiselle. Minun syksyn odotetuin idolitapaaminen Petri Tammisen kanssa peruuntui, koska minut yllätettiin perjaintai-illan työvuorolla. Meni taiteet ja yöt ohi kokonaan. Puuh!

  Kiitos siis tästä, voin yrittää Muita hyviä ominaisuuksia -hienouden pohjalta syntyneen Tammis-kuvan perusteella eläytyä tuohon vaatimattomaan dialogiin :)

  Taidokas otsikko :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos hymyilyttävästä kommentista! Harmin paikka, että idolitapaaminen meni sivu suun. Eiköhän tilaisuuksia kuitenkin tule uusia. Tamminen näyttää uhmaavan ujouttaan aika usein, lehtihaastattelujakin on näkynyt siellä sun täällä.

  VastaaPoista
 3. Tämmöinen ennalta arvaamaton musiikki-, kirja- ja ties-mikä-vielä-tulevaisuudessa -blogi on ainakin kaltaiseni henkisesti hajanaisen ja vailla kiinteää tukikohtaa ajelehtivan lukijan mielestä huimasti kiinnostavampi kuin pelkästään yhteen asiaan porautuva hengentuote.

  VastaaPoista
 4. Kiitos tuesta! Ihan samaa ajattelen. Oikeasti ongelmana ei kai ole missään vaiheessa ollut aiheiden valitseminen vaan se, että koko touhu on tuntunut kyseenalaiselta. Ehkä bloginpito on vähän omituinen harrastus, mutta voisin taas yrittää antaa sen mennä omalla painollaan liikoja miettimättä. Turhahan se on jatkuvasti valmistella mielessään juttuja ja sitten jättää ne kirjoittamatta, melkein samalla vaivalla ne julkaisisi. Kai tässä on kuitenkin joku pointti niin kauan kuin joku jaksaa lukea ja kommentoida.

  VastaaPoista
 5. Toistan luultavasti itseäni joka kerta, kun tulen puolustelemaan blogisi olemassaolon merkitystä, mutta Poplaari on Suomen paras blogi jo sen takia, että muuten en olisi löytänyt Genevan Into The Blueta, mikä on ehkä maailman paras biisi. Myöskin Sarah Recordsin hienoudet olisivat ehkä jääneet huomioimatta, mikä olisi ollut suuri sääli.

  Ymmärrän kyllä hyvin, että pakonomainen kirjoittelu on todella ärsyttävää, eikä sitä jaksa tehdä, mutta jos aiheita löytyy ja niistä kirjoittaminen on kivaa, niin miksipä et jatkaisi. Lukijoiden puutteesta tuskin tulet koskaan kärsimään, koska itseni kaltaisia sivistymättömiä moukkia riittää ja niille kelpaa herkut, kun joku vähän niitä tarjoilee. Poplaari jakaa aarteita aina, ajankohtaisuudesta riippumatta.

  VastaaPoista
 6. Lauri! <3

  Lupaan etten eksistentiaalikriiseile enempää ainakaan vähään aikaan. :) Päivitystahdista on ehkä parempi olla lupaamatta mitään, mutta tästä uusimmasta jutusta ja varsinkin sen tuottamasta palautteesta tuli taas niin hyvä mieli, että tuskin maltan vaieta kovin pitkäksi aikaa.

  VastaaPoista
 7. P, komppaan aikaisempia kommentoijia. Sulla on mahtava musa- ja kirjamaku ja tykkään niin paljon sun listoista ja arvioista ja kaiken maailman jutuista, joita tänne kirjotat. Tääkin kirjotus oli kaikesta pienuudestaan ja epävarmuudestaan huolimatta tai juuri niiden takia ihana ja loistava. Ja kuinka monia artisteja mäkin oon löytänyt sun ansiosta. Toivon, että jatkat kirjottamista. Lämpimät terveiset Turusta.

  VastaaPoista
 8. Suurkiitos kauniista sanoista, tuli hyvä mieli! :) Kriisit tuntuvat toistaiseksi jääneen taakse, ja nyt tekisi mieli laittaa tänne juttuja useamminkin kuin ehtii.

  VastaaPoista