perjantai 5. maaliskuuta 2010

Lomailua

Reipasta talvilomailua: on hiihdelty, pulkkailtu, rakennettu lumiukko ja -juna. Ukko sai yllättäen seistä puistossa melkein kolme päivää, ennen kuin joku kävi sen romauttamassa.Yksi viikon kohokohdista oli keilailuilta veljen kanssa. Keilahalli tuli tutuksi yläasteen ja lukion liikuntatunneilla, mutta sen jälkeen on tullut käytyä keskimäärin kerran kahdeksassa vuodessa. Pitää ehdottomasti alkaa käydä useammin, sen verran kivaa oli. En ole ikinä edes yrittänyt opetella heittämään mitään kierteitä tms., mutta jostain syystä osun usein suunnilleen siihen mihin tähtään. Paras sarjani tuotti tällä kertaa 178 pistettä, eli en jäänyt kauas vuonna 1994 tekemästäni ennätyksestä (182?). Pienellä harjoittelulla 200 pistettä ei välttämättä olisi mahdoton tavoite. Nyt kun uhoan tässä julkisesti, on melkein pakko ruveta treenaamaan.

Levyrintamalla on ollut aikas hiljaista. Olen ostanut viikon aikana peräti yhden levyn (0,50 €):Kirjoja on sen sijaan taas tullut kahmittua, 26 euron edestä:Kuvaan halusi myös Eetu-kissa (pian 10 v). Noista kirjoista kenties juttua myöhemmin, mutta sen verran voin jo sanoa, että olen taas löytänyt uuden suosikkikirjailijan: Carol Shields. Tai totta puhuen en itse löytänyt mitään, vaan Shieldsiä suositteli minulle eräs nainen, jonka kanssa juttelin bussissa kirjamessuilta palatessani. Jutteleminen busseissa ventovieraille ei kuulu tapoihini, mutta tuolloin en voinut pysyä vaiti, kun naisen kädessä oli sama kirja, johon olin itsekin juuri hakenut omistuskirjoituksen. (Jos satut lukemaan tämän, kiitos nappiin osuneesta suosituksesta! Itseäni jäi hieman harmittamaan, etten muistanut mainita Heidi Köngästä kotimaisia suosikkikirjailijoitani luetellessani.)

4 kommenttia:

 1. Pitääpä tarkistaa tuota Carol Shieldsiä - yritän olla ahnehtimatta lukemista yli kapasiteettini (joka on nykyään jostain syystä aika pieni), mutta aina sitä vain jotenkin kertyy. Lienee ammattitauti.

  Ehkä sinulle on kehittynyt skeittauksessa sellainen liikekoordinaatiokyky, jolla on käyttöä keilauksessakin?

  Kylläpäs minä nyt käytin hienoja sivistyssanoja :o)

  VastaaPoista
 2. Kiitän sofistikoituneesta kontribuutiosta! Shieldsiltä olen ehtinyt lukea vasta Ellei-romaanin ja osan tuosta kuvassa vasemmalla olevasta novellikokoelmasta, mutta tiesin heti tykkääväni.

  VastaaPoista
 3. lali punan uusin levyn on muuten aika mukavan kuuloinen :)

  VastaaPoista
 4. Jaa, sitä voisi varmaan testailla joskus. Kuvassa oleva vanhempi levy oli ihan ok, mutta pidemmän päälle sen verran tylsä, että saattaa lähteä kiertoon jossain vaiheessa.

  VastaaPoista