sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Kevään ääniä

Reginan uusi biisi on kuin höyhenen isku vasten kasvoja.Siitä tuli niin keväinen mieli, että inspiroiduin tekemään samanhenkisen soittolistan. Puoli tuntia etelätuulta, olkaa hyvät:

Kevyttä kevättä

Regina - Jos et sä soita (2011)
Olin aina luokitellut Reginan "eka demo oli paras" -kategoriaan, mutta nyt bändi pani pakan sekaisin julkaisemalla yhtäkkiä parhaan kappaleensa. Kuulostaa erehdyttävästi kadonneelta indiepopklassikolta vajaan kahdenkymmenen vuoden takaa.

Rocketship - I Love You Like the Way That I Used to Do (1996)
Tämä jenkkibändi teki melkein liiankin täydellistä kevytjumitussöpöpoppia, mutta pieninä annoksina se toimii kuin lapsuuden suosikkimehujää kesän ensimmäisenä hellepäivänä.

Club 8 - Everlasting Love (1998)
Tätä svedu-duoakaan en nykyään välttämättä jaksa koko albumia yhteen menoon, mutta esim. tämä kappale on edelleen täysin vastustamaton.

Wilma - Lumo (1993)
Wilma saattoi olla 90-luvun paras kotimainen yhtye. Jos ei ihan, niin ainakin melkein. Ensimmäiset mielleyhtymäni tuosta Reginan biisistä olivatkin juuri Wilma ja Club 8.

Stereolab - Captain Easychord (2001)
Tämänsorttinen soittolista ei olisi mitään ilman Stereolabia. Kapteeni Helpposointu saa kaikki marssimaan samaan tahtiin.

Popsicle - Sunkissed (1994)
Jos minulta kysytään, ruotsalainen Popsicle oli yksi maailman parhaista kitarapopbändeistä. Turhan harvoin kuitenkaan kysytään.

The Lucksmiths - T-Shirt Weather (2000)
Sitähän tässä jo kaipaillaan. No, kunhan nyt ensin päästään toppatakeista. Odotellessa voi vaikka kuunnella Lucksmithsin koko tuotannon, joka on näköjään vihdoin spotifoitavissa.

Darren Hanlon - The Unmade Bed (2004)
Lucksmithsin tavoin myös Darren on kotoisin Australiasta. Muuta en miehestä tiedäkään, mutta musiikkinsa perusteella hän vaikuttaa hurmaavalta kaverilta.

Brian - You Can't Call Home (1992)
Brianistakaan en tiedä muuta kuin että se on/oli irlantilainen yhtye, joka julkaisi kaksi albumia 90-luvulla. Bändiä suositteli minulle eräs 55-vuotias amerikkalainen indiepopguru, joka totisesti tuntee asiansa.

Sellaista. Hei, suositelkaas jotain kivoja kevätlevyjä.

13 kommenttia:

 1. Kivaa kevätmusaa: Tracy Chapman ja The Hypnotic Brass Ensemble!

  VastaaPoista
 2. Matti Johannes Koivun Puuhastellen ja Ultramariinin Kevään ja kesän tähtikuvioita ovat itselläni olleet viime vuosien kevätsuosikkeja. :)

  VastaaPoista
 3. Olin myös lähes ällikällä lyöty tuosta Wilman eiq Reginan uudesta biisistä. Nyt kun kuuntelin ehkä 20:tta kertaa, huomasin siinä myös aimo annoksen Stereolabia. Kiva lista, on siinä pari tuntematontakin kappaletta.

  VastaaPoista
 4. Piti nyt vielä tulla spämmimään: tuo Brianin biisihän on ihan tajuton! Tulee nostalginen olo vaikken ole koskaan kuullut koko bändistä (heti perään herää kysymys, miksen?). Yhtä kaikki, en muista milloin jostain ennestään tuntamattomasta musiikista olisi tullut heti näin kotoisa olo.

  VastaaPoista
 5. Jack: Kiitos vinkeistä, harmi ettei kumpaakaan juuri näy Spotifyssa.

  Unia: Kiitos, hyviä ehdotuksia. Molemmat kiinnostavat mutta ovat jääneet vähälle kuuntelulle.

  Topi: Kiitos ja jee, hienoa kuulla että tuo upposi! Aika hyvin Brian on onnistunut haihtumaan historiaan, en tosiaan itsekään ollut kuullut ennen kuin vanhin last.fm-kaverini sitä suositteli. Vuoden 1992 Understand-levy on ihan Field Miceen verrattavaa laatua, kakkoslevy Bring Trouble (1999) vaikuttaa vähän heikommalta.

  VastaaPoista
 6. (Korjaus: toiseksi vanhin last.fm-kaverini. :)

  VastaaPoista
 7. Jee, taas soittolista! Mä en ehi kohta muuta kuunnellakaan. :) Nää sun pikkuselitykset on ihania, etenkin "Jos minulta kysytään, ruotsalainen Popsicle oli yksi maailman parhaista kitarapopbändeistä. Turhan harvoin kuitenkaan kysytään."

  Sulle on aika hankalaa suositella mitään, koska oot kuunnellut suunnilleen kaikkea. Raveonettes nyt ei oo mitenkään erityisen keväistä musaa, mutta niiltä tuli just tänään(?) uus levy. Onko Grouplove tuttu? Se on ehkä jopa vähän paremmin tähän vuodenaikaan sopivaa musaa, tarttuvaa ja kivaa. Oikeestaan se on kyllä enemmänkin kesäistä kuin keväistä, mutta olkoot.

  VastaaPoista
 8. Kiitos Heli! Monenlaisia tyylejä tulee aina kokeiltua, ja olen tyytyväinen, jos onnistun joskus hetkeksi tavoittamaan tuollaisen petritammismaisen ytimekkään toteavuuden.

  Enpä ollut kuullut kumpaakaan noista, mukavalta kuulostivat, kiitti.

  VastaaPoista
 9. Keksin vielä yhden suosituksen. Kuuntelin Iida Umpikujaa ekan kerran viikonloppuna ja ihastuin niin, että oli pakko tilata heti levykin. Mahtavaa musaa! Toistaiseksi pystyy kai vaan kuuntelemaan myspacessa. Täältä löytyy hyvä arvostelukin: http://www.nrgm.fi/kritiikit/iida-umpikuja-%E2%80%93-iida-umpikuja/

  VastaaPoista
 10. Onpas hassunhauskaa musiikkia! Ja hyvä taiteilijanimi, hih.

  Pitää muuten vielä erikseen mainita, että uusi Raveonettes vaikuttaa tosiaan hyvältä. Siihen edelliseen levyyn en oikein jaksanut perehtyä, mutta tämä herätti kiinnostuksen heti. Eikä edes ole yhtään niin synkkää kuin levyn nimestä voisi päätellä.

  VastaaPoista
 11. Niin ja jutun aiheeseen liittyen piti vielä mainita sekin, että YleX soitti eilen Reginan biisin ja pyysi yleisön kommentteja. Eihän sitä sitten voinut olla kommentoimatta, ja niin "koko kansa" sai kuulla mielipiteeni, että tämä on parasta Reginaa sitten ekan demon. :)

  VastaaPoista
 12. Wilma oli tosiaan aika hyvä, olin ihan unohtanut. Muistan nähneeni niiden videoita Jyrkissä ja tykänneeni, vaikka en mennytkään niin pitkälle, että olisin ostanut levyä.

  VastaaPoista
 13. Ah, Jyrki, sitä on joskus hetkittäin melkein ikävä (vaikka toki olin yli-ikäinen katsoja jo silloin, heh). Harmi kun Spotifysta puuttuu Wilman hittilevy Suuri valkea, ne kolme muuta siellä kyllä on. Toisaalta kakkoslevy Claudius onkin oma suosikkini.

  VastaaPoista