tiistai 20. huhtikuuta 2010

Tekohengitystä

Hiljaista.

En halua, että tästä tulee yksi niistä ankeista blogeista, jotka lakkaavat päivittymästä ja jäävät ikuisesti kasvamaan virtuaalisammalta.

Toisaalta en myöskään jaksa lukea noita vanhoja juttujani enkä kirjoittaa lisää samanlaisia. Jotain uutta pitäisi keksiä, mutta mitä?

Tärkeimpinä kiinnostuksenkohteinani ovat pysyneet kirjat (edelleen Carol Shields ja Iris Murdoch - edesmenneet viime vuosisadan naiskirjailijat jyräävät) sekä sarjakuvat (Harvey Pekar, jonka tuotoksia olen hankkinut jo kuuden albumin verran). Uutta kuunneltavaa en ole jaksanut etsiä ollenkaan, vaan olen taantunut entistä tukevammin 90-luvulle. Tätä menoa kuuntelen pian pelkkää brittipoppia ja grungea.

Nyt tosin testailen uutta The Radio Dept. -albumia Spotifyssa. Puolentoista kuuntelukerran perusteella levy vaikuttaa hitusen pirteämmältä kuin kolme kuukautta sitten pelkäsin, mutta tuskin tätä silti tulee ostettua ainakaan täyteen hintaan. Paljon mieluummin fiilistelen vaikka Shed Seveniä (Change Giver ♥) tai Scarcea:

6 kommenttia:

 1. Shed Sevenille iso peukku! (Jos tämä olisi Facebook.)

  Noel Gallagherin lämppärinä ollutta The Courteenersia katsellessani tuli mieleen, että Shed Seven teki saman jutun 90-luvulla paljon paremmin. Totta kai ne oli vähän kakkosketjua, mutta muutama loistobiisi silti. Pirullisista alelaarilöydöistä johtuen yksi mulle läheisimmistä Shed Seven -biiseistä on Heroes-singlen B-puoli Slinky Love Theme. Välillä mietin itsekin, että se on jo vähän liian deeppiä... ;-)

  VastaaPoista
 2. Jee! Ostin Change Giverin vuodenvaihteessa 94/95 enkä ole kyllästynyt siihen vieläkään. Kakkoslevykin on mainio, sen jälkeen osumia tuli vain satunnaisesti, mutta kyllähän niiltäkin ajoilta jäi ässäbiisejä elämään. Tuo b-puoli pitäisi kuulla.

  Bändi taisi olla Brittilässä yllättävänkin suosittu, kokoelmalevyn kansitarrassakin lukee 13 TOP 40 HITS. Ja tietty jossain muuallakin, kuten Wikipedia muistuttaa:
  Shed Seven also found an audience in Thailand, where they managed to beat Take That to the Christmas number 1 spot with their fourth single release, "Ocean Pie".

  Kakkosdivarin brittipoppia pitäisi ehdottomasti nostaa enemmän esiin tässäkin blogissa. Jos vaan saisi joskus aikaiseksi...

  VastaaPoista
 3. No mutta Pekka, kohtahan julkaistaan uusi The National! Itse ööh, tuota, "löysin sen kadulta" jo näin etukäteen. Siitä siis uutta (hyvää) kuunneltavaa!

  VastaaPoista
 4. Joo, Nationalin ja Teenage Fanclubin levyjä toki odotan. Nationalin laitoin äsken jo tilaukseenkin, kun sain cdonilta niin avokätisen "haluamme sinut takaisin asiakkaaksemme" -tarjouksen. Kuuntelin levyn kertaalleen läpi New York Timesin sivuilla, kyllähän se aika lupaavalta vaikutti...

  Olisi kivaa löytää joku ihan uusikin suosikki, mutta sellaista tapahtuu nykyään valitettavan harvoin. (Oma vika tietysti.)

  VastaaPoista
 5. Mä luultavasti joudun ostamaan ton uuden Radio Dept. levyn. Perusmeininki ei kuitenkaan juurikaan ole muuttunut ja hyvii biisejäkin on.

  VastaaPoista
 6. Ahaa, ehkä voin sitten joskus tulla testaamaan miltä se kuulostaa kunnon kajareista... Kyllähän se taas tänäänkin kuulosti ns. ihan kivalta, kun viikon tauon jälkeen kuuntelin.

  VastaaPoista