keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Hiljainen kesä

Ei huvita vieläkään kirjoittaa mitään, mutta tässä pari listaa.Kuukauden kuunnelluimmat
1. Black Flag
2. Beastie Boys
3. Joy Division

Alkukesän parhaat kirjat
1. Håkan Nesser: Kim Novak ei uinut Genesaretin järvessä
2. Iris Murdoch: The Green Knight
3. Katja Kallio: Syntikirja
4. Kazuo Ishiguro: Me orvot
5. John Irving: In One Person
6. Eeva Tikka: Hiljainen kesäKivaa kesänjatkoa, palaillaan ehkä joskus!

14 kommenttia:

 1. Kesällä voi onneksi olla hieman hiljaisemmin, ainakin blogimaailmassa. :)

  Mahtavaa, että Kim Novak... on alkukesäsi parhaimpia. Me orvot ja In One Person ovat molemmat kirjoja, jotka aion lukea. Ja Murdochiin pitäisi tutustua.

  Mukavaa heinäkuuta, Pekka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, Katja!

   Kim Novak ei ollut pelkästään parhaimmistoa vaan selkeästi paras, aivan mahtava kirja! Sinä ja Sara ansaitsette suuret kiitokset kirjan nostamisesta esille.

   Mutta hienoja nuo muutkin olivat! In One Person ei ehkä ollut tarinana yhtä suuri kuin esim. Twisted River, mutta Irving-asteikollakin vähintään hyvää keskitasoa. Me orvot puolestaan ei ollut ihan yhtä upea kuin Ole luonani aina, mutta kauas ei jääty. Sen jälkeen luin pian myös Menneen maailman maalarin, joka sekin viehätti tunnelmallaan, vaikka juonesta ei ehkä voikaan paljon puhua. Pitkän päivän iltaa olen edelleen onnistunut säästelemään, mistä olen aika ylpeä. :)

   Murdochiin tutustumisen välttämättömyydestä ei nyt sen enempää, mutta se pitää kyllä sanoa, että The Green Knight oli myös huikea. Eipä vaivannut Alzheimer Iristä vielä siihen aikaan, vaikka tuo oli toiseksi viimeinen kirja.

   Poista
 2. Kesähiljaisuutta on liikkeellä... :) Mukavaa kesänjatkoa!

  VastaaPoista
 3. Jipii, tätä on odotettu. <3 Sanoo tämä paraskin puhuja, eli laiska ja hidas kesäbloggaaja. ;)

  Hurjan hienoja kirjoja olet lukenut! Noista olen itse lukenut kolme ja puoli, eli Kim Novakin (ihanaa että rakastit sitä - tosin arvasin sen!), Syntikirjan (jossa on edelleenkin yksi värisyttävimmistä lauseista ikinä...), Hiljaisen kesän (oih!) ja puolet Ishiguron Me orvoista (ihastuttava kirjaparka on edelleen kesken! :).

  Ihana yllätys tämä elonmerkki Poplaarissa! <3 Palaa taas kun siltä tuntuu!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara! Olen välillä ollut aika kyllästynyt koko blogimaailmaan, mutta eihän täältä malta kokonaan poissa pysyä. Ja ilman kirjablogeja en luultavasti olisi lukenut noista listan kirjoistakaan muita kuin Irvingin ja Murdochin. :)

   Poista
 4. Olen lukenut listan ensimmäisen ja viimeisen ja pitänyt niistä kovasti. Kim Novakin tunnelmista tuli jotenkin mieleen Populäärimusiikkia Vittulajänkällä. Eeva Tikan kirjoissa kerronta taas muistuttaa jollain tavoin Juha Seppälää, hänen romaanejaan. En aina tiedä, mistä mielleyhtymät tulevat, mutta hiljaiset kirjat ovat loistavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, vähän samanlaisia ruotsalaistunnelmia. Taisin tykätä Kim Novakista vielä enemmän kuin Populäärimusiikista. Itse asiassa ihastuin Nesserin tyyliin niin kovasti, että pitää varmaan kokeilla joskus jotain miehen dekkariakin (siitä tulisikin ensimmäinen lukemani dekkari ainakin kymmeneen vuoteen). Samoin pitää lukea lisää Tikkaa ja ehkä sitten myös Seppälää.

   Poista
 5. Minulla on ollut ihan samat fiilikset. Blogin pitäminen on kaikkina muina vuodenaikoina vaivattomampaa, kesällä ei niin kiinnosta. Lukeminenkin on muihin aikoihin verrattuna hitaampaa. Olen lukenut Henrik Tikkasen osoitesarjaa, Alice Munroa ja Märta Tikkasen teoksia. Pitäisi yrittää heinäkuuhun mahduttaa muutakin, mutta nämä maistuvat nyt.

  Mukavaa kesää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Nuo kaikki ovat sellaisia, joihin kiinnostaisi tutustua joskus (en ole lukenut kuin yhden Munron).

   Poista
 6. Kirjotteleha joskus taas, kun ehdit. :)

  VastaaPoista