torstai 25. elokuuta 2011

Aina ei tarvita sanojaInstrumental Patients (10 kpl, 46 min)

Ambulance LTD – Yoga Means Union (2004)
The American Analog Set – Using the Hope Diamond as a Doorstop (1997)
Röyksopp – Eple (2001)
The Breeders – Flipside (1993)
Pixies – Velvety Instrumental Version (1990)
Galaxie 500 – Instrumental (1988)
Suede – Diesel (1992?)
Underworld – Rez (1994)
Seefeel – Climactic Phase 3 (1993)
Tindersticks – Piano Music (2010)

Muita hyviä instrumentaaleja?

10 kommenttia:

 1. Jee, kiva soittis! Mä en oo tavallisesti oikein instrumentaalien ystävä, mut tossa listassa on ainakin yks biisi, josta tykkään ihan kamalasti. Arvaatko mikä? Oon ihan varma, että mulla on jotain "omiakin" suosikkeja, mut ei tuu ainakaan heti mieleen...

  Edellinen Haahtela-juttu oli muuten ihana. Tykkään tunnetusti kaikista kirjoista, mutta kyllä Tule risteykseen seitsemältä taitaa olla se paras. Nyt vaan kovasti odotellaan uutta kirjaa!

  VastaaPoista
 2. Suosikkiyhtyeeni Aavikon jalanjäljissä kulkevat sekä Nieminen & Litmanen -duon Läksin minä kesäyönä diskoon että islantilaisen Apparat Organ Quartet -viisikon Babbage (molemmat 2011) :)

  VastaaPoista
 3. En tiedä, pidätkö islantilaisesta musiikista, mutta siellä on upeita instrumentaaleja, joista ammentaa!

  VastaaPoista
 4. Hei, hieno lista, kiitos!

  Mulla tulis mieleen ainakin Explosions In The Sky, Mogwai, 65daysofstatic.. Ei hitsi. Taidankin lisätä noita omalle instrumentaalilistalleni :D

  VastaaPoista
 5. Heli:
  Kiitos kehuista! Epäilykset kohdistuvat Röyksoppin suuntaan... Tai voisihan se olla Galaxiekin. Kieltämättä instrumentaaleihin ei aina ole niin helppo ihastua, ja esim. Suede ilman laulua kuulostaa ajatuksena älyttömältä, mutta kyllä sekin vaan toimii, hienoa kitarointia tuossa biisissä.

  Joo, tammikuuhun ei ole enää kovin monta kuukautta. :)

  Jalmari:
  Ahaa, pitääpä kokeilla noita. Aavikon olemassaolokin oli oikeastaan päässyt unohtumaan.

  Karoliina:
  Björkin lisäksi olen kuunnellut jonkun verran Sigur Rosia ja Mumia, jotka ovat kyllä aika fiilistelymusaa, jos ei nyt ihan instrumentaaleja niin ainakin melkein. Olisiko sinulla heittää jotain muita nimiä?

  bubble:
  Kiitos! Tosiaan, postrokin puoleltahan näitä löytyy vaikka kuinka. Omat postrokkailuni ovat viime vuosina jääneet aika vähiin, olen myynyt niitä levyjäkin pois, mutta jos teet jonkun vastaavan listan, lupaan kuunnella.

  VastaaPoista
 6. Pekka: Galaxie tietysti! On toi Röyksoppin biisikin hyvä, mutta oon ehkä siihen jo vähän kyllästynyt.

  VastaaPoista
 7. No joo, sitähän mäkin tarkemmin ajateltuani. En tiedä mistä se Röyksopp-mielleyhtymä tuli niin voimakkaana, vasta kommenttia kirjoittaessani tajusin että olihan listalla mukana Galaxiekin.

  VastaaPoista
 8. Olen kieltämättä fiilistelymusan ystävä, ja sellaista tämäkin islantilainen esimerkki on: http://youtu.be/6tvUPFsaj5s

  VastaaPoista
 9. Kauko Röyhkä & Narttu instrumentaalit tuppaavat meikäläiseltä ainakin aina unohtumaan:
  Kilimandjaro ja Siempre la poya dura
  (Oliko niitä vielä muita?)

  VastaaPoista
 10. Karoliina:
  Kiitos, Olafur oli tuttu nimi mutta en muistaakseni ollut kuullut. Vaikutti ihan mielenkiintoiselta, pitää tutustua lisää joskus sopivammassa mielentilassa.

  skoskima:
  Tiedätkö, Kilimandjaro oli mukana ehdokaslistalla mutta karsiutui biisijärjestystä miettiessäni! Tuota jälkimmäistä en muistanut, eikä se muuten edes ole ihan puhdas instrumentaali, kun lopussa tulee höppädäädää. :)

  Itse asiassa täytyy myöntää, että yhdessä omankin listani kappaleessa taitaa olla mukana prosessoitua ihmisääntä. Kuka bongaa?

  VastaaPoista