tiistai 12. heinäkuuta 2011

Katoamispisteessä

Huomasin taannoin, että Joel Haahtelan kolmen ensimmäisen kirjan nimissä on kolme sanaa, neljännellä on naisen nimi ja kolmen viimeisimmän nimet ovat yhdyssanoja. Vanhin kirja on Kaksi kertaa kadonnut, uusin Katoamispiste. Tässä on tiettyä symmetriaa. Toivottavasti se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö kirjoja tulisi enempää.

Vaikka kyllähän Haahtelan tähänastisillakin kirjoilla elää aika pitkään. Kesäloman alkajaisiksi luin koko tuotannon kolmanteen kertaan, seitsemän kirjaa kymmenessä päivässä. En kyllästy niihin ikinä.Kun yritin kirjoittaa näistä kirjoista jotain, siitä ei tullutkaan mitään.
EDIT: Myöhemmin onnistui.

(Aloin taas kerran miettiä, onko tässä blogin pitämisessä mitään järkeä, koska se ei oikeastaan ole ollut kivaa enää aikoihin. Blogi kummittelee mielessäni jatkuvasti. Käytän älyttömästi energiaa ja rajallista aivokapasiteettiani suunnitellessani juttuja, joita en kuitenkaan koskaan kirjoita. Olisi niin paljon helpompaa panna piste koko touhulle.

En uskalla lopettaa blogia, mutta ajattelin jäädä määrittelemättömän pituiselle tauolle. Ehkä löydän ilon jossain vaiheessa uudestaan, jos onnistun unohtamaan koko roskan hetkeksi. Ehkä palaan ensi kuussa häntä koipien välissä, ehkä ette kuule minusta enää. Kävi miten kävi, kiitos teille, jotka olette jaksaneet lukea näitä juttuja.)

11 kommenttia:

 1. Hieno kuva! Toivon ettet kokonaan lopeta blogiasi, mutta hyvää blogitaukoa jos sellainen tuntuu tarpeelliselta.

  Haahtelan kirjoissa toistuvat samat teemat ja aiheet; melkein aina joku yksinäinen mies tekee retkiä halki Euroopan ja oman menneisyytensä - ei ihme, että kirjojen nimissäkin on yhtäläisyyksiä.

  VastaaPoista
 2. Älä lopeta blogiasi. On kiinnostava lukea juttujasi. Mie olen löytänyt Haahtelan vasta tänä vuonna ja haluaisin kaikki kirjat omakseni. Hieno kuva!

  VastaaPoista
 3. Elä lopeta! Mie tutustuin just ekaan Haahtelaani: luin Lumipäiväkirjan HELTEELLÄ ja tykkäsin silti. Täältä voin bongailla muitakin vinkkejä!

  Laura

  VastaaPoista
 4. Tauko tekee aina hyvää, mutta toivottavasti palaat sen jälkeen takaisin! :)

  VastaaPoista
 5. Toivottavasti tauko virkistää! Olisi kyllä kiva lukea juttujasi jatkossakin. :)

  VastaaPoista
 6. Pidä tuumaustaukoa, mutta ethän lopeta kokonaan? Minusta tällainen miesnäkökulma on niin kiva!

  Voi, onko sinulla koko Haahtelan tuotanto? Olen vähän kade! Niin ja silloin kun kirjailijan tapasin, hän lupasi, että kirjoja tulee lisää... Joten jäädään odottamaan sitäkin. :)

  Iloa kesääsi ja rentoa meininkiä!

  VastaaPoista
 7. Kiitos ystävällisistä sanoistanne! Olisi varmaan pitänyt jättää tämä teatraalinen julistus julkaisematta ja olla hiljaa siihen asti, kunnes on taas jotain sanottavaa... Tilanne pääsi kärjistymään, kun oman kirjoittajan blokin lisäksi iski yleinen ahdistuminen blogimaailmaan ja koko internettiin. Mutta pää selkiytyi kummasti, kun pidin viikon nettilakon (varmaan ekaa kertaa tällä vuosituhannella). Huomasin, että pärjään ihan hyvin ilmankin ja elämässä on paljon muutakin. Nyt kun asiat ovat asettuneet ehkä vähän paremmin mittasuhteisiinsa, olen aika luottavainen sen suhteen, että saan kirjoitettua tänne jotain vielä joskus.

  Harmittaa sekin, etten saanut aikaiseksi sitä kattavaa Haahtela-juttua, jollainen tästä piti tulla. Mutta ehkä sitten joskus myöhemmin. Aihehan on aina ajankohtainen, kuten Aamulehtikin toteaa tämänpäiväisessä kirjablogijutussaan: "Useampi bloggaaja on esimerkiksi kirjoittanut viime aikoina Joel Haahtelan kirjoista, vaikka hänen tuorein romaaninsa on puolentoista vuoden takaa."

  Joana, hienoa kuulla, että jatkoa on tulossa. Vaikka en kyllä tosissani epäillytkään. :) Tottahan tällaisella fanaattisella fanilla ja keräilijällä pitää koko tuotanto olla. Sen hankkiminen ei ollut mitenkään mahdoton tehtävä, aloitin kesällä 2008 ja sain hankittua kaikki siihen mennessä ilmestyneet kirjat vajaassa vuodessa. Kyllä niitä edelleenkin näkee divareissa silloin tällöin. Tule risteykseen seitsemältä on ainoa, joka ei ole tullut vastaan toistamiseen.

  Mutta tosiaan, kiitos vielä rohkaisusta teille kaikille. Kaunista loppukesää!

  VastaaPoista
 8. Lisätään vielä yksi joka toivoo ettei blogaaminen vielä tähän lopu.

  VastaaPoista
 9. Kiitos tuesta! Katsotaan miten äijän käy.

  VastaaPoista
 10. Todella mukava kuulla, että blogiahdistus on helpottanut. Olen tämän vuoden aikana saanut luettua paljon enemmän kuin aiempina vuosina yhteensä. Iso kiitos siitä kuuluu sinulle ja sinun kirjoituksillesi. Olen avullasi löytänyt monia hyviä kirjoja!

  VastaaPoista