perjantai 28. syyskuuta 2012

Asiaton päivittely sallittu

Hengissä ollaan, eikä blogikaan suostu menehtymään millään. Yritän ehkä kenties mahdollisesti julkaista jonkinlaisen kunnollisen jutun joskus lähiaikoina. Sitä odotellessa vastaan parille googlettelijalle, jotka ovat päätyneet tänne seuraavilla hakusanoilla:

"2012 paljonko divarit maksavat kirjoista"
Useimmat divarit maksanevat suunnilleen puolet siitä hinnasta, jolla itse myyvät kirjat eteenpäin. Eli uutuusromaaneista ehkä 5–7 € (olettaen että ulosmyyntihinta on 10–14 €) ja vanhemmista (hyvistä) kirjoista noin 2–4 €. Keräilykirjat ovat tietysti oma lukunsa. Mitään kirjakerhopainoksia sun muita ei yleensä kannata edes yrittää tarjota, ja joskus hyväkään kirja ei kelpaa, jos sitä on hyllyssä jo ennestään.

"me kolme ja jengi sivumäärä"
Ensimmäisessä painoksessa (Otava 1969) on 196 sivua, jotka ovat kaikki täyttä asiaa. Kirja on klassikkoasemansa ansainnut, ja ensipainoksen kansikin on aika siisti:"john irving in one person suomennos"
Ilmestynee ensi keväänä. Olisi luultavasti tullut jo tänä syksynä, ellei Irvingin esikoisromaani (Vapauttakaa karhut) olisi tunkenut Kristiina Rikmanin työpöydälle tähän väliin.

"irvine welsh skagboys suomeksi"
Eiköhän sekin ennen pitkää tule. Welshin suomentajalla Sauli Santikolla on riittänyt kiireitä David Nichollsin parissa, mutta uskaltaisin veikata hänen ottavan Skagboysin käsittelyynsä pian, ellei ole jo ottanut. Mielenkiintoista nähdä, tuleeko suomenkieliseksi nimeksi Hepohemmot vai jotain muuta.

Näin. Kiitos kaikille, jotka ovat sitkeästi jaksaneet käydä katsomassa, tapahtuisiko täällä jotain. Ette nyt saaneet kovin ruhtinaallista palkintoa kärsivällisyydestänne, mutta pyrin parantamaan jatkossa. Mahdollisesti, kukaties.

24 kommenttia:

 1. Jee!! <3
  Lempiblogissani näkyy elonmerkkejä!! Tätä (ja sinua) on kaivattu!! <3 :)

  VastaaPoista
 2. Piti heti tulla kurkkaamaan, mitä kirjoittelet. Paluutasi bloggailemaan odotellaan täälläkin:)

  Mukavaa viikonloppua ja syksyä!

  VastaaPoista
 3. Kiva kuulla sinusta! Palailehan kun jaksat, täällä jaksetaan odottaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällainen vastaanotto ilahduttaa kyllä kovasti, kiitos!

   Poista
 4. Komppaan muita, hauskaa että päivittelit asioita. :)

  Mietin juuri, että odottaako In One Personin suomennosta vai toivoako sitä esimerkiksi joululahjaksi englanninkielisenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja!

   Hmm... Itsehän olen kärsimättömänä lukenut kolme viimeisintä Irvingiä englanniksi, ja kyllä tässä uusimmassakin oli paikoin sellaista sanaseppoilua, että voisin melkein suositella kokeilemaan alkukielellä. Vaikka en toki yhtään epäile, etteikö Rikman tuottaisi yhtä laadukasta jälkeä kuin aina. Moni tuntuu jo kovasti odottavan suomennosta, täällä käy tosiaan jatkuvasti porukkaa sellaisilla hauilla. :)

   Poista
  2. Suomennosta vartoillaan :) Hyvät vastaukset olet Googlen asiakkaille värkkäillyt.

   Poista
 5. Oo, onpa tosiaan pähee Me kolme ja jengi -kansi!

  Seuraavia päivityksiä odotellen :)à

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! Riemastuin löydettyäni kirjan kirppikseltä puoli-ilmaiseksi.

   Poista
 6. Tässähän oli paljon asiaa. Me kolme ja jengistä aivan samaa mieltä.

  VastaaPoista
 7. Varsin hyvää palvelua googlettajille, sanoisin. :D Hauskaa kun tänne oli ilmestynyt jotain!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, heh. :) Pitäisi yrittää palvella paremmin vakiolukijoitakin!

   Poista
 8. Blogiväsymystä (?), kiirettä(?), elämän yleistä epävarmuutta (ainakin!), voi torjua hyvin juuri tämäntapaisilla päivittelyillä!

  VastaaPoista