perjantai 30. huhtikuuta 2010

Toukokuussa

Ei ole enää mikään uutinen, että The National ja Teenage Fanclub julkaisevat pian uudet levyt, joita odotan innokkaasti. Ensi kuussa tapahtuu kuitenkin muutakin.

Huomasin eilen Rumbassa arvostelun levystä, josta en ollut kuullutkaan: Suomen menestyksekkäin nössöpopyhtye Cats on Fire julkaisee 12.5. kokoelmalevyn Dealing in Antiques. Halvalla myytävä levy sisältää peräti 20 kappaletta vuosilta 2002-2010. Melkein kaikki biisit on julkaistu aiemminkin jossain muodossa, mutta osa (mm. suosikkini They Produced a Girl) pääsee nyt ensimmäistä kertaa cd:lle. Mikä parasta, mukana on myös bändin coverversio White Townin hitistä Your Woman.

Cats on Fire on jo ehtinyt soitella Your Womania keikoillaankin. Brittilistan ykköshitti tammikuulta 1997 saattaa vaikuttaa oudolta valinnalta suomenruotsalaisten indiepopparien versioitavaksi, mutta tarkemmin tutkailtuna siinä ei ole mitään ihmeellistä: White Town -mies Jyoti Mishra on kova Cats on Fire -fani ja on myös ystävystynyt bändin poikien kanssa. Todella mielenkiintoista kuulla Catsin näkemys kappaleesta, joka toki jaksaa ikuisesti viehättää alkuperäisenäkin versiona (Spotify/YouTube).
[Lisäys 050510: Nyt se coverversio on ladattavissa, hienolta kuulostaa! Kiitos linkistä Katosblogille.]

Eikä siinä vielä kaikki - rockin ajankohtaislehden uutuuslista kertoi, että myös Nada Surfilta on tulossa uusi levy. If I Had a Hi-Fi on pelkkiä covereita alusta loppuun, ja ainakin minua kiinnostaa kovasti kuulla Amerikan tyylikkäimpiin kuuluvan kitarapopbändin versiot esim. The Go-Betweensin Love Goes Onista ja Depeche Moden Enjoy the Silencesta.
[Lisäys 030510: Levy on jo Spotifyssa!]

Niin ja onhan ensi kuussa luvassa myös uusi Band of Horses -albumi ja varmaan jotain muutakin. Pitänee vaihteeksi herätä seuraamaan tilannetta, kohtahan tässä jo keski-ikäistyvä hidashämäläinenkin innostuu.

Hauskaa vappua!

9 kommenttia:

  1. Heijaa, nythän tunnut pääsevän vauhtiin :o) Kevät taitaa innoittaa. Kiitos jälleen oivista vinkeistä! Iloisinta vappua!

    VastaaPoista
  2. Joo, pahin kriisi tuntuu olevan ohi. :) Edelleenkin turhan moni juttu jää idea-asteelle, mutta eiköhän se tästä. Vappua, töttöröö!

    VastaaPoista
  3. mukavia levyjä ovat kaikki paitsi tota catsonfirea en muista kuulleeni ikinä, jamesilta tuli kans sellanen minilevy myös! luulin jo ettei sitä bändiä ole enää olemassa. mukavaa kun kun tämä paikka heräsi, itse en oikein jaksanu hetkeen laitella omaan mestaan mitään :/ niin joo new pornorgraphers on kans tehny levyn..

    timuri

    niin siis oli muuten rauhallisin vappu ikinä, olin yksin koneella :3

    VastaaPoista
  4. James näköjään jaksaa, en ole varmaan edes kuullut mitään niiden 2000-luvun levyjä... Ysärilevyt tietysti maistuu.

    VastaaPoista
  5. Ja sitten luin vielä, että Trashcan Sinatrasilta on tulossa, tai kai jo tullutkin, uusi levy. Täähän toukokuu menee ihan hulinaksi, kun Divine Comedyltäkin tulee! Iha kreisii. Kissojen Your Women on, ylläri, ylläri, parempi kuin se alkuperäinen renkutus. :)

    VastaaPoista
  6. Eiku häh, Roskapurkkien levy onki tullut jo viime vuonna, mutta julkaistaan vasta nyt Amerikassa. En tajuu. No mutta on tainnut mennä ohi ihan totaalisen täysin, joten se on sitten melkein kuin uusi. Sori späm ja sekoilu. :)

    VastaaPoista
  7. Späm ja sekoilu on erittäin tervetullutta! Aika vähän tuosta kissakokoelmasta on pidetty meteliä etukäteen. Tai no niin no, mistäpä oikeastaan tiedän, kun en pahemmin seuraa mitään oikeita kanavia.

    VastaaPoista
  8. tota nadasurfia kuunnellessa törmäsin tälläseen bändiin, ajattelin että tykkäisit http://open.spotify.com/album/2vh2roDjmJZHIWtZCFFQZn

    timppa

    VastaaPoista
  9. Ajattelit ihan oikein, kuulostaa tosi mukavalta. Kiitos!

    VastaaPoista