Sivut

sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Kirjahullun kirjahyllyt

Haaveilen seinän kokoisesta kirjahyllystä, johon voisi aakkostaa kaiken. Sitä odotellessa täytyy tyytyä hajasijoitteluun ympäri huoneistoa.


Makuuhuoneessa on pala enon vanhaa Lundiaa.


Käytävässä kirjat ovat kasautuneet cd-kaapin päälle ja vähän viereenkin.


Olohuoneessa on kaksi Billyä:
ylhäällä kirjoja, alhaalla levyjä (cd, dvd, 7").


Musiikkiosasto on lp-hyllyn ylälokerossa.


Haahtela ja Murdoch ovat omalla tasollaan.


Keittiössä on valkoinen hylly, jonka kingi on Irvingi.
Alempana sarjakuvat, jotka esittelen erikseen joskus.

Lisäksi olohuoneessa on yksi hylly, jossa vaimon käsityökirjat, vaatimaton runovalikoima ym. Ja lastenhuoneessa tietysti hyllyllinen lastenkirjoja. Vaatehuoneesta en mene vannomaan, mutta eteisessä ja vessassa ei ole kirjan kirjaa!

-----

Innostuin tutkimaan hyllyjen sisältöä, kun Kirjakirppu-blogissa oli puhetta hyllyn lukemattomista kirjoista. Tulipa sitten samalla luetteloitua kaikki kirjat – tai siis kaunokirjallisuus, joitakin valikoituja tietokirjoja ja vastaavaa. (Melkein kaikki lastenkirjat, tyttökirjat, käsityökirjat, keittokirjat, hakuteokset sun muut jätin pois, samoin ne satunnaiset kirjat, jotka piileksivät laatikoissa/kaapeissa/tms.) Hommaan meni tunti jos toinenkin, mutta hauskaa oli.

Listalle pääsi yhteensä 628 kirjaa, joista olen lukenut 347, eli 281 on kokonaan tai osittain lukematta.
Saanko esitellä: kirjahylly.
(Tein listasta erillisen sivun, jolle pääsee jatkossakin tuolta sivupalkin yläreunasta.)
(EDIT: Heti kaksi lisäystä, huomasin unohtaneeni James Salterin kirjat. Mitähän kaikkea muuta sieltä puuttuu...)

Tässä vielä erillinen luettelo hyllyjen hallitsijoista:

1. Enid Blyton (40 kirjaa)
2. Iris Murdoch (33)
3. John Irving (23)
4. Nick Hornby (15)
5. Erlend Loe (14)
= Ian McEwan (14)
= J. K. Rowling (14)
8. Johan Bargum (12)
9. Bo Carpelan (11)
= Carol Shields (11)
= John Steinbeck (11)
12. Kauko Röyhkä (10)
13. Haruki Murakami (9)
= Petri Tamminen (9)
= Eeva Tikka (9)
= Irvine Welsh (9)
17. Roddy Doyle (8)
= Joel Haahtela (8)
= Hanif Kureishi (8)
20. Michael Cunningham (7)
= Siri Hustvedt (7)
= Astrid Lindgren (7)
= Tom Perrotta (7)

Tilanne on muuttunut jonkin verran sitten syyskuun 2010.
(En ole ostellut hulluna Blytoneja viime vuosina, suurin osa on peräisin nuoruudenkodistani.)

Haastan kaikki kirjahullut esittelemään hyllynsä ja tekemään vastaavat listat! :)

67 kommenttia:

  1. Mulla on sama haave: seinän kokoinen kirjahylly. No, joo on työhuoneessa melkein seinän kokoinen lundia, mutta keskimmäinen hyllyistä sisältää ammattikirjallisuuden ja kaikki työmatskut. Olohuoneessa on yksi kirjakaappi ja lastenhuoneissa omat hyllyt (ja siellä vaatehuoneessakin yksi pahvilaatikollinen lastenkirjoja odottamassa, että kuopus ei enää revi kirjoja).

    Vakavasti harkitsen haasteen vastaanottamista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja piti siis vielä sanoa, että symppis tuo sinun Murdoch-Haahtela-hyllysi!

      Poista
    2. Kiitos Tintti! Teidän hyllytilanteennehan kuulostaa hyvältä. Voi että, meiltä meni muutama (liian) kiva pikkulastenkirja ihan palasiksi, olisi pitänyt yrittää suojella niitä paremmin.

      Poista
  2. Pekka, kirjahüllüjen ja listojen kingi :D

    VastaaPoista
  3. Sama vika rahikaisella. Meillä kaunokirjallisuus & historia makuuhuoneessa, filosofia työhuoneessa, pop-, matka, sarjakuvat ja elämänkerrat olohuoneessa ja dekkarit keittiössä. Ollapa kirjastohuone.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Markku, teillähän on kanssa levyjäkin ihan kivasti... Kiitos muuten varoittavasta esimerkistä – meilläkin olisi tässä ehkä lattiaremonttimahdollisuus tarjolla, mutta taidetaan jättää väliin!

      Poista
  4. ^ Tuossahan tuo jo tulikin. Työhuoneessa on filosofian lisäksi myös sanakirjoja ja harvinaisempaa vieraskielistä (siis ei-englanninkielistä) kirjallisuutta.

    VastaaPoista
  5. Haaste on otettu vastaan, mutta totetuttamisen aikataulusta en lupaa mitään.

    melkoinen määrä Blytoneita sinulla :)

    Minulla ei varmasti ole yhdeltäkään kirjailijalta yli 10 kirjaa (tämä on tällainen mutuhuttutuntuma)

    Saanko kysyä miten kauan tämän listan laatimiseen meni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jaana, jee! Ei tosiaan kannata ottaa aikataulupaineita, minäkin tein tätä hommaa pätkissä reilun viikon ajan... Koko projektiin meni yhteensä varmaan kymmenisen tuntia. :)

      Blytoneita on kertynyt juu, taisin napata vanhan kodin tyhjennyksestä pari veljellekin kuulunutta... Ja silti puuttuu vielä useita Viisikkoja. Seikkailu-sarjan ostin kokonaisuudessaan vasta nyt isona, en tiedä miksei niitä ollut hyllyssä vaikka ne olivat suosikkejani jo lapsena.

      Poista
  6. Oi upea! Tämä olisi kyllä kiva toteuttaa, ehtisköhän kesällä kun vihdoin on saanut kaikki kirjat muuttolaatikoista pois?

    Työkirjat olisi kiva luetteloida muutenkin, minulla on hurja määrä bilsaan liittyviä teoksia joista olisi kiva tehdä vaikka suosituslista opiskelijoille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Linnea, suosittelen sinullekin!

      Minulla ei ole työkirjoja juuri nimeksikään, mutta eipä sitten tullut tilastoitua edes niitä vähiä...

      Ääh, oli tarkoitus vastata kaikkiin kommentteihin kerralla, mutta kello on jo liikaa! Kiitos kaikille kivoille kommentoijille, jatkan vastailua paremmalla ajalla. :)

      Poista
  7. Vau! Vaikuttavaa ja kiehtovaa. Palaan kommentoimaan paremmin myöhemmin, nyt olen automatkalla kotia kohti (en aja :)), mutta tämä haaste on pakko ottaa vastaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katja! Odotan erittäin innokkaasti sinun hyllykatsaustasi, vaikka olenkin jo nähnyt pienen väläyksen kirjoistasi siinä yhdessä lehdessä. :)

      Poista
  8. Mahtava lista ja idea. Otan haasteen myös vastaan, mutta se saa odottaa hiukan kiireettömämpiä aikoja.

    Muuten, siinä talossa, jossa olin eilen viettämässä kiinalaista uutta vuotta, oli juuri sellainen unelmakirjahylly: kiinteä, kestävä rakenne, nurkasta nurkkaan ja kattoon saakka. Sydämestä kirpaisi, kun siinä oli niin valtavasti tyhjää tilaa, vaikka varmaan feng shui oli kohdallaan ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna, ja kiva kuulla! Voi, kuulostaa mahtavalta, valtava hylly ja tyhjä tila jota täyttää. :)

      Poista
  9. Ihania kuvia, joista oli hauska bongailla suosikkejasi: Haahtelat, Murdochit, Shieldsit, Murakamit jne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria! Ehkä huomasitkin, että kuvat saa klikattua isommiksi bongailun helpottamiseksi. :)

      Poista
  10. Huhhuh, on siinä kirjoja! Aika ihana ajatus, että musa-aiheiset kirjat on lp-hyllyssä. :)

    Ja mäkin haluan koko seinän pituisen kirjahyllyn! Meillä on nykyiset kirjahyllyt jo aika täynnä, joten nyt pinotaan hyllyjen päälle. Kaikki sentään mahtuu olkkariin, kun se on niin tilava.

    Mäkin voisin ehkä ajatella tätä luettelointia - kesän sadepäiviksi hommaa. Oon tosin suunnitellut sinne jo esim. kaikkien kaappien ja lipastojen suursiivouksen. Katotaan, jaksanko tehä mitään muuta kuin maata ulkona kirja kourassa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo Heli, olen itsekin tyytyväinen musaosastoon. Pieni mutta suht laadukas. :)

      Haluaisin kyllä nähdä teidän hyllyt tai ainakin listan sisällöstä! Tosin ei siihen listaamiseen ehkä kannata kallista kirjankanssamakaamisaikaa käyttää...

      Poista
  11. Bongasin tutun muumitaulun. Mulla on yksi seinä pyhitetty aiheelle :) Vaikuttavia ovat kyllä kirjahyllysikin ja miten kauniisti ne ovatkaan esillä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Annika! Meilläkin on samalla seinällä myös isompi Muumimamma-juliste (Kuinkas sitten kävikään -kirjasta).

      Poista
  12. Kivaa kurkistaa kirjahyllyihisi! :)
    Mielenkiintoisia myös nuo kirjailijatilastot. Kuten moni muu, minäkin haaveilen (jätti)suuresta kirjahyllykokonaisuudesta. Meidän talossa ei vain ole tarpeeksi yhtenäistä seinätilaa sellaista varten...

    Oli pakko kurkistaa LibraryThingin puolelta, ketkä hallitsevat minun kirjahyllyissäni ja kärkipaikoista kisaavat Stephen King (76) sekä Anni Polva (67). Taitavatkin kuvata sopivasti kirjamakuni ääripäitä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maija! Mieletön valikoima Kingiä (hui :) ja Polvaa! Voisikohan sitä LibraryThingiäsi mahdollisesti päästä urkkimaan? :)

      Poista
    2. Toki sitä saa kurkkia, mutta en tiedä pääseekö sinne ilman omia LT-tunnuksia. :) http://www.librarything.com/catalog/Maijan

      Poista
    3. Kiitos linkistä, kyllä sinne näköjään pääsee!

      Poista
  13. Jeih, mikä tehtävä.... tällä hetkellä mun iksuni kaipaa yhtä täydennystä, että saisin kaikki kirjat hyllyille, ehkä sitten kun saan ostettua uuden kirjahyllyn, voisin listailla kirjat.

    Tervetulia kapuamaan tbr-kirjoja Mount Everestille =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maria A., toivottavasti saat pian uuden hyllyn. :) Ja kiitos kutsusta – kovin korkealle en uskalla luvata kiipeäväni, mutta kyllähän tuolta jotain on jo tullut vuoden aikanakin luettua TBR100-listani mukaan.

      Poista
  14. Uuhh! Uuvun jo ajatuksestakin :) Ennen joulua olin tilanteessa, jossa kaikki kotona olevat kirjat mahtuivat hyllyyn. Ajatus oli, että aina kun tuon kotiin uuden kirjan, jokin toinen saa lähteä. Toimi varmaan kaksi viikkoa. Nyt pinot ovat taas vaarassa kaatua päälleni...

    VastaaPoista
  15. Terapeuttista havaita, että muillakin on huomattava prosenttiosuus hyllyjen kirjoista lukematta! :D Morkkis iski, ja sätin itseäni kulutushysteerikoksi, kun seurailin parin blogin emäntää, jotka nuhtelivat itseään siitä, että omien hyllyjen antimista oli muutama lukematta.

    Jotenkin kovin sympaattista, että teillä noita kirjahyllyjä on kotiutunut ympäri asuntoa (musiikkihylly miellyttävän kompakti ja hyvin sijoitettu!). Itselläni ne tuntuvat olevan kovin yhden kohden... joskin yksiön asuttajana se lienee aika loogistakin. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maukka, juu ei, pakkohan niitä lukemattomia on olla riittävästi, olisi ihan sietämätöntä jos niitä olisi vain muutama jäljellä! :D

      Kyllä minustakin on kivaa, että kirjat ovat vallanneet tilaa kaikkialta missä sitä on. :)

      Poista
  16. Siinäpä vasta on kunnioitettava määrä kirjoja, ihan mahtavaa! :) Itsekin haaveilen koko seinän kattavasta kirjahyllystä, mutta teillä näyttää tuo ympäriinsä sijoittelukin toimineen oikein hyvin.

    Innostuin tuosta haasteesta niin paljon, että täytyykin toteuttaa se heti, kun vain aikaa on riittävästi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina! Isossa hyllyssä olisi kivaa se, että saisi järjestää kirjat järkevästi, mutta kuten todettu, onhan tässä hajasijoittelussakin puolensa. :)

      Hienoa kun innostuit osallistumaan, käykääpä muutkin katsomassa!

      Poista
  17. Minä myös haluaisin sen yhden, ison hyllyn, mutta tällä hetkellä kirjat ovat neljässä hyllyssä kolmessa eri huoneessa.

    Kaksi hyllyistäni esittelin noin vuosi sitten blogissani, eli en taida nyt sitä tehdä. (Kaksi muuta hyllyä ovat vähän sellaisia jämähyllyjä.) Mutta ehkä listaan vaikka TTT:n merkeissä kokoelman kymmenen kvantitatiivista suosikkia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos innostut listaamaan, Liisa! Pitääkin käydä blogissasi katsomassa niitä hyllyjä uudestaan. :)

      Poista
  18. Nuo pikkuhyllyjen teemakokonaisuudetkin ovat kyllä kivoja, mutta haave seinänkokoisesta kirjahyllystä tai kunnon kirjastohuoneesta taitaa olla kirjanhamstraajille yhteinen... :)

    Minä esittelin uutta hyllykokonaisuuttani viime kesänä täällä. Lukemattomat kirjat ovat entisestään lisääntyneet, mutta muuten tilaa riittää edelleenkin mukavasti. Lukemattomista kirjoista löytyykin lista blogin välilehdeltä, mutta luettujen listaamistakin olen harkinnut.

    (Olen muuten päätynyt linkittämään tuon saman postauksen moneen paikkaan nyt ihan lyhyen ajan sisällä - edellisessä tapauksessa syy ei kylläkään liittynyt kirjoihin vaan norsuihin! :D)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau Satu, aivan mahtava hyllystö! Taisi jäädä minulta viime kesänä huomaamatta. En voi olla kadehtimatta kaikkia noita vapaita hyllysenttejä – vai vieläkö niitä on jäljellä? :)

      Poista
    2. Vapaat sentit ovat toki vähentyneet mutta kyllä niitä edelleen on aika reilusti tarjolla! Ei siis muuta kuin hyvällä omallatunnolla kirjakauppaan... ;)

      Poista
    3. Kiva että vielä mahtuu! Minäkin sain ujutettua eiliset ostokset hyllyihin kasvattamatta käytävän kaapinvieruspinoa. :)

      Poista
  19. Ohhoh, mikä kokoelma! Meikäläisen hylly - siis minullahan ei edes ole kirjahyllyä - kalpenee kuin pelästynyt kuu tämän rinnalla! Minun kirjojeni laskemiseen riittävät sormet ja varpaat juuri ja juuri, ja niistä Marian Keyes on kuningatar neljällä ja kingi... No Stephen King, sattuipa somasti, kolmella teoksellaan. =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irene! Onneksi sinulla on kuitenkin harvinaisen upea kirjasto. :)

      Poista
  20. Palaan tänne kommentoimaan kunhan olen vähän pirteämpi, mutta nyt tulin vain kertomaan että haastoin sinut, haastaja! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Odotan lisäkommentteja, Sara! Ja kiitos haasteesta vielä, se on kyllä mietinnässä. :)

      Poista
    2. Nyt palasin! :)

      Voi noita hyllyjäsi, voisin tutkailla niitä loputtomiin! Tuollainen määrä laadukkaita kirjoja saa kirjanörtin polvet veteliksi, joten sanon vain: Oih! <3 (Paitsi että oikeasti minun on pakko sanoa sananen jokaisesta kuvasta, joten tästä kommentista voi tulla aivan liian pitkä, anteeksi jo etukäteen! :)

      Ensinnäkin ihailen suunnattomasti Ishiguro-, Murakami- ja Carpelan-kokoelmiasi! <3 Omasta hyllystäni ei löydy Ishigurolta toistaiseksi muuta kuin Pitkän päivän ilta (kovakantisena ja pokkarina), sekä Ole luonani aina. Yösoitot haluaisin alkukielisenä, Nocturnesin kansi on mielestäni kauniimpi kuin suomalaisessa painoksessa. Carpelanin koko tuotannon haluaisin hankkia vähitellen omaan hyllyyni, tällä hetkellä minulla on muistaakseni vasta 3 tai 4 miehen kirjaa. Ja Murakamia sinulle on kertynyt jo kiitettävä määrä, huikeaa! En bongannut kuvista vielä 1Q84:sia. Aiotko hankkia ne suomen- vai englanninkielisinä käännöksinä?

      Köngäkseltä minullakin löytyy koko romaanituotanto, mutta kovakantisesta Vieraasta miehestä taidan olla vähän kade... :) Cunninghamilta minulta löytyy samaten kaikki samat kuin sinulla, paitsi Säkenöivät päivät, enkä sitä välttämättä hyllyyni kaipaakaan.

      Ja ooh, sinulla alkaa olla mukavan mittava Tikka-kokoelma! <3 Oletko lukenut muita kuin Hiljaisen kesän? Myös Roddy Doyle kiinnostaa minua, hänen tuotantoonsa olen ajatellut tutustua tämän kevään aikana. Hornbyyn samaten.

      Ja oih, ihanasti Tóibíniakin! <3 Ostin itse neljä miehen kirjaa aikanaan Irlannista (blogissani taitaa olla postaus aiheesta jossain joulukuun lopulla 2011), ja haluaisin ostaa tänä keväänä jokusen Tóibínin lisää. (Kerroinko jo että lähden Irlantiin taas huhtikuussa??)

      Suede-kirja kiinnostaisi, kerro siitä joskus! <3 Ja tuo Haahtela- ja Murdoch-taso, oi joi! <3 <3

      (Alakuva muuten toimi minulle hyvänä muistutuksena. Olenhan luvannut sinulle tutustua Irvingiin tämän alkavan kevään aikana, ja aion visusti pitää lupaukseni! :)

      Ihana postaus, kiitos tästä! <3 Minäkin voisin joskus vastata tähän haasteeseen, mutta sitä ennen pitää suorittaa totaalinen hyllyjen siivous ja uudelleenorganisointi. Tällä hetkellä kirjat ovat hyllyissäni ihan miten sattuu. :)

      Poista
    3. Tämä on jo vähän noloa, palasin tänne vielä kerran. :) Mutta unohdin megakommentissani kysyä, löytyykö sinulta Doylen The Commitments (en löytänyt sitä kuvista)? Sen pohjalta tehty elokuva on yksi kaikkien aikojen suosikkileffojani, ja haluaisin todella lukea kirjankin joskus. Pirkanmaan kirjastoissa on ainakin onneksi jokunen kappale, pitää joskus lainata. :)

      Poista
    4. Kiitos mahtavasta megakommentista ja kehuista, Sara! ♥

      Ishigurolta puuttuu vielä kaksi Keltaista. Pari kertaa olen myös ollut hilkulla ostaa Pitkän päivän illan ja Ole luonani ainan kovakantisina, mutta toisaalta noihin pokkareihin liittyy niin mukavat kirjamessumuistot, että en kumminkaan raaskisi luopua niistä (yleensähän tulee hankkiuduttua pokkarista eroon, jos ostan myöhemmin koviksen, mitä olen kyllä joidenkin kirjojen kohdalla pikkuisen katunut). Useimmat Carpelanit olen ostanut pikkukolikoilla kirppiksiltä ja Suomen halvimmasta divarista (siis Senaatorintorin antikvariaatista), ainoastaan runokokoelmat ovat olleet vitosen luokkaa. Pitäisi vain niitäkin joskus ehtiä lukea. :) Murakamejakin on tosiaan kertynyt mukavasti mm. Hullujen Päivien ansiosta. 1Q84:n osalta odottelen suomennoksia. Luen Murakameja mielelläni suomeksi, en ole huomannut että kaksoiskäännöksissä olisi ollut mitään ongelmia. Mutta esim. Wind-Up Bird täytyy lukea englanniksi ja toivottavasti jo aika pian, niin paljon sitä on kehuttu.

      Nyt pitää lähteä Ikeaan (kääk!), jatkan vastaamista myöhemmin. :)

      Poista
    5. Kirjanörtti Ikeassa: tutkin hyllyjen sisältöä niin kiinnostuneena, että joku taisi katsoa vähän pitkään. Mutta kun siellä oli ihan oikeita kirjoja! Enimmäkseen sekalaisia ruotsalaisia, kymmeniä kappaleita samaa kirjaa, mutta sitten yhtäkkiä Zadie Smithin The Autograph Man. Ja Carol Shieldsin Om inte (jota sitäkin oli parikymmentä kappaletta)! :)

      Niin, mihinkäs jäinkään? Vieraita kovismiehiä ei kovin usein kävele vastaan, mutta pidetään mielessä... Tikan kirjat taisin kaikki kahmia jo ennen kuin olin lukenut ensimmäistäkään, eurolla kappale tuolta yllä mainitusta hesalaisesta divarista! Edelleenkään en ole lukenut muuta kuin Hiljaisen kesän, syytä olisi kyllä.

      Doyle on kuulunut suosikkeihini yhtä kauan kuin Hornbykin eli viitisentoista vuotta. Roddyn tuotanto ei ehkä ole ollut ihan yhtä tasaisesti omaan makuuni kuin Nickin, mutta kuitenkin enimmäkseen huippua! Doyle-kokoelmiini kuuluu myös The Barrytown Trilogy, joka sisältää The Commitmentsin lisäksi samasta perheestä kertovat kirjat The Snapper ja The Van (joista niistäkin on tehty hyvät elokuvat). Voin suositella lämpimästi koko trilogiaa, sen parissahan voisit hyvin virittäytyä irlantilaistunnelmiin. :) Muistan kirjoittaneeni yliopistossa esseen Doylen irlantilaiskuvauksesta, mutta sen sisällöstä en muista juuri mitään. (Miten minusta tuntuu, että nykyään saan vähän väliä mainita kirjoittaaneeni esseen siitä sun tästä? Ja aina sama juttu, mitään en enää muista!).

      Tóibín-postauksesi muistan toki, olisiko peräti ollut ensimmäinen juttusi, jota kommentoin? :) Colmiakin pitäisi lukea lisää.

      Suede-kirja on loistava bändikirja, suosittelen sitäkin! Metsosta löytyy. :) Ja Haahtela ja Murdoch ovat "up there", kirjaimellisesti pääni yläpuolella tätä kirjoittaessani!

      Irvingille jee! Ja haasteeseen vastaamiselle ja kirjojen järjestämiselle! Olikohan tässä nyt kaikki? :)

      Poista
    6. Kääk, en ole tiennyt että The Commitmentsille on jatkoa!! Kiitos tästä tiedosta, teit minut juuri melkoisen iloiseksi ja onnelliseksi! :) Ja trilogia pitää lukea ilman muuta!

      Ja Wind-Up Bird on minullakin tulossa pikapuolin lukuun. Kivaa vaihtaa sitten ajatuksia kirjasta! :)

      Poista
    7. Doylen trilogian jokainen osa kertoo ihan oman tarinansa ja keskittyy eri henkilöihin, mutta tosiaan, samassa perheessä kuitenkin liikutaan. :)

      No niin, pitää sitten rohkeasti tarttua tuohon Murakamiin lähiaikoina!

      Poista
  21. Melkoisen urakan olet suorittanut! Seinänkokoinen jättihylly olisi unelma, toisaalta pitkin kämppää sijoitetut ja aiheittain lajitellut kirjaläjät tuo kaoottisen sympaattista kotikirjasto-tunnelmaa... haaste otetaan vastaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, Disa! Olen samaa mieltä, ja ehkä alankin tässä kallistua sille kannalle, että haluaisin sekä ison hyllyn että pieniä kasautumia ympäriinsä. :)

      Poista
  22. Ihana postaus ja kiva haaste. Tykkään kovasti kurkistaa toisten kirjahyllyihin. Haaveilen myös yhdestä isosta hylykokonaisuudesta, johon mahtuisivat kaikki kirjat. Itselläni kirjat on nyt tilan puutteet vuoksi sullottu kahteen hyllyyn ja useampaan tasoon. Lisäksi osa on varastossa laatikoissa.

    Lupaan esitellä hyllyni ja listata kaikki kirjani, jossain vaiheessa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kuutar! Ja hieno juttu, että innostuit. :)

      Poista
  23. Vautsi! Toinen kuva teki kyllä vaikutuksen! Mutta entä jos haluaa lukea juuri alimman kirjan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anni! Kyllä tuolta pinoista saa yllättävän hyvin kaivettua – sen kuin vain toisella kädellä nostaa pinoa ja toisella nappaa kirjan. Pinot eivät juurikaan nojaa toisiinsa, kuvakulma vain taitaa hämätä. :)

      Poista
  24. Seinän kokoinen kirjahylly *kuolausta*... Sama haave täälläkin!

    Meidän kirjahyllyjä hallitsee Stephen King, kokoelma on karttunut aika hyvää vauhtia :)

    Kiva päästä kurkkaamaan kirjahullun kirjahyllyihin, kiitos esittelystä! Ja Blytonit, wau!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi, Villis! Blytoneita ei voi koskaan olla liikaa, pitäisi kai vihdoin keräillä ne loput Viisikot kun listakin on selvillä. :)

      Poista
  25. Mahtavaa että teit postauksen aiheesta! Näitä on aina niin mielenkiintoista lukea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos inspiraatiosta, Jenni! Ja niin minustakin, harvat asiat ovat yhtä mielenkiintoisia kuin kirjahyllyt. :)

      Poista
  26. Ihanaa ystävänpäivää sinulle, blogistani löytyy haaste. Kiva jos ehdit sen tehdä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos haasteesta ja toivotuksista, Annika! Erinomaisen hyvää ystävänpäivää myös sinulle – ja kaikille muillekin, jotka mahdollisesti saavat tämän kommentin sähköpostiinsa tai sattuvat sen muuten lukemaan! Aion kyllä vastata noihin loppuihinkin kommentteihin tässä lähiaikoina. :)

      Poista
  27. Ah minä rakastan näitä kirjahyllyjen esittelyjä! Omani yritän kuvata ensi kuussa, sillä silloin kotiimme tulee vielä yksi uusi hylly :) En viitsi sitä ennen kuvata näitä epämääräisiä kirjapinoja pitkin asuntoa.

    VastaaPoista